معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح درخواست مشوق‌های جدید ایران از دولت و مجلس به‌ منظور افزایش جاذبه‌های اقتصادی در توسعه صنعت پتروشیمی برای سرمایه‌گذاران خصوصی و بین‌المللی، گفت: کند شدن روند توسعه‌ صنعت پتروشیمی بعد از خصوصی سازی و عقب افتادن از رقبا از جمله دلایل ارائه سناریوهای جدید برای اصلاح قیمت خوراک مجتمع های پتروشیمی‌ است.

محمد حسن پیوندی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، در خصوص قيمت خوراک صنعت پتروشيمي گفت: در حال حاضر درباره نرخ خوارک کارهاي مطالعاتي را انجام مي دهيم تا بتوانيم شرايط ایده آل توسعه صنعت پتروشيمي را فراهم کنيم.

وي تصريح کرد: موضوع خوراک پتروشيمي از نظر جذب و هدایت سرمایه های سرگردان بسمت تولید مورد توجه بوده چرا که در فعال شدن فرآیند تولید و ایجاد اشتغال که از اهداف اصلی دولت تدبیر و امید است نقش اساسی دارد.

پيوندي با اشاره به اجرای اصل 44 و خصوصي سازي صنعت پتروشیمی، گفت: بحث توسعه صنعت پتروشيمي مورد توجه وزير نفت بوده و ایشان بر افزایش ارزش محصولات اين صنعت از 20 ميليارد به 40 ميليارد دلار تاکید کرده اند و این امر محقق نمی شود مگر با سرمایه گذاری های کلان در این بخش. 

معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: با توجه به اينکه کشور ما جزء توليد کنندگان متانول و اوره است، در همين راستا پيشنهادي در مورد قيمت خوراک متان در اين صنعت ارائه کردیم و معتقدیم که اين قيمت بايد به سطح قيمت منطقه یعنی نرخ عربستان و قطر برسد.
 
پيوندي اظهار داشت: موضوع دوم خوراک مايع در اين صنعت است که سرمايه گذاري در اين بخش در طي سالهاي اخير به دلیل افزایش قیمت نفت خام تا 100 دلار و در نتیجه افزایش قیمت خوراک های مایع متوقف شده است بطوري که با افزايش قيمت نفت و خوراک نفتا و ميعانات گازي، سرمايه گذاران چندان رغبتي براي سرمايه گذاري در اين  زمينه را ندارند و پروپلين که از واحد های الفين مايع بدست مي آيد به شدت کاهش يافته و اين موضوع در بازار مشکل آفرين شده است.

معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در خصوص  افزایش جاذبه‌های اقتصادی در توسعه صنعت پتروشیمی برای سرمایه‌گذاران خصوصی و بین‌المللی، گفت: بهره‌مندی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از امتیاز مشوق خوراک مایع برای توسعه صنعت پتروشیمی و غلبه بر رقبای منطقه‌ای، توسعه زنجیره ارزش و در نهایت ایجاد اشتغال و ارزش افزوده از مهمترین سناریوهای روی میز توسعه اين صنعت است.

وي با اشاره به نامناسب بودن قیمت خوراک مایع که منجر به وقوع مشکلاتی در تولید محصولات پتروشیمی شده است افزود: از این رو لازم است یا فرمول محاسبه خوراک مایع بر اساس مصوبه مجلس محترم اصلاح و شفاف شود یا با در نظر گرفتن مشوق‌های لازم زمینه ترغیب سرمایه گذاران در این نوع واحدها را فراهم کنیم.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در قیمت خوراک مایع مشوق‌هایی را به عنوان نمونه به صورت ۳۰ درصد به عنوان مشوق در نظر گرفته شود اما این مشوق‌ها به صورت ودیعه در اختیار وزارت نفت باقی بماند، اظهارداشت: این مشوق‌ها درصورتی ارائه شود که به همین میزان سرمایه گذار بالادستی در توسعه صنایع پتروشیمی و صنایع تکمیلی سرمایه گذاری نماید. 

وی افزود: به این ترتیب از محل مشوق های خوراک، نه تنها صنعت توسعه یافته وکشور  بهره مند شده است، بلکه مجتمع های پتروشیمی نیز در مجموعه زنجیره ارزشی که ایجاده کرده اند سود می‌کنند و بدنه دولت و تصدی گری دولت نیز افزایش نمی یابد.

پيوندي پیشنهاد دیگر را در نظر گرفتن مشوق‌های پلکانی خوراک در ۵ سال نخست کاری یک مجتمع پتروشیمی عنوان کرد و گفت: در این سناریوی پیشنهادی زمینه بازگشت سرمایه سریع تر در صنعت پتروشیمی فراهم می شودو سرمایه گذاران علاقه بیشتری برای حضور پیدا می کنند.

وی همچنین در خصوص نرخ خوراک گاز برای طرح‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی توضیح داد: در این بخش هم پیشنهاد می کنیم که قیمت گاز طبیعی قابل رقابت با کشورهای منطقه همچون عربستان و قطر باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار