به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عبدالحسين بيات معاون وزير نفت در همايش جايزه بهره وري پتروشيمي گفت: نفت و گاز و فرآورده هاي محصولات خامي شرايط ويژه و مطمئني را براي خروج از خام فروشي و حركت به سوي ارزش افزوده بيشتر و توليد ثروت ملي و تحول همه جانبه در كشور ايجاد مي كند. اگر نگاه وسيعي در سه حوزه پتروشيمي، تيترو كربني و ارزش افزوده داشته باشيم قاطعانه مي توانيم در مسير توسعه گام برداريم چرا كه نيروگاه ها هيدروكربن هاي خام در توليد نيروگاه ها استفاده مي شود و با صادرات گسترده و از اين صادرات نياز كشور را برطرف كنيم.
وي گفت: براي مقابله با كشورهاي بيگانه مي توانيم با صادرات هيدرو كربن ها ضمن ايجاد اشتغال پايدار نيازهاي ارزي كشور را برآورده سازيم.
بيات تصريح كرد: براي چشم اندازه بيست ساله و روند توسعه صنعت پتروشيمي الزامات و بسترهايي لازم است كه با نگاه ويژه به چشم انداز در راستاي اهداف بنيادي مي توانيم گام هاي بلندي را براي اين صنعت درامد و ارزش آفرين داشته باشيم به طوري كه در آينده با اين روند توسعه اي مي توانيم مقام اول را در دنيا كسب كنيم.
معاون وزير نفت گفت: بايد ارزيابي كنترل محاسبه مدلهاي مديريتي بومي شده و متناسب با استاندارد هاي روز دنيا باشد تا در يك محيط رقابتي فشرده و گسترده صنعت پتروشيمي كشور قرار بگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه جايزه عالي در حوزه پتروشيمي يكي از اولويت هاي اين سازمان است، گفت: ما نمي توانيم اين صنعت ارزش افزوده را به حال خود رها كرده بايد در هدف هاي استراتژي ارزيابي و كنترل مقوله جديدي را تعريف كنيم و با حركت به سمت قطع وابستگي دولتي و تقويت همبستگي كاري فضاي كسب و كار را توسعه دهيم.
وي تصريح كرد: خوشبختانه با توجه به اهداف استراتژي توسعه صورت گرفته در اين سازمان 25 شركت پتروشيمي و 11 شركت خدماتي و 19 شركت و بخش تامين و تجهيزات فرآودهاي پتروشيمي مشغول به فعاليت هستند كه اگر اتحاد و همبستگي بين واحدها شكل گيرد در آينده شاهد توسعه صنعت در كشور خواهيم بود.
وي با تاكيد بر اينكه بايد وضعيت و جايگاه صنعت پتروشيمي را تقويت كنيم افزود: در طي 11 ماهه اخير 12 و مميز يك ميليارد دلار درآمد ارزي از محل صادرات پتروشيمي نصيب كشور شده است كه با آموزش هاي تخصصي و بكارگيري از نيروي تحصيل كرده مي توانيم اين آمار را در سال آينده رشد دهيم./ک