معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت : به علت افزایش عوامل خسارت زا در مازندران که تهدیدی جدی برای تولید محصولات محسوب می شود،راهکارهایی از جمله روش های زراعی ،غیرشیمیایی و استفاده از روش های مکانیکی و بیولوژیک برای کاهش مصرف سموم توصیه می شود.
ابطالی با اشاره به اینکه مازندران در مصرف آفت کش ها سالانه 3 هزار و 500 تا 4 هزار تن سم مصرف می کند، افزود : اگر میزان سم گرانول را به آن اضافه کنیم، مقدار آن افزایش می یابد.
وی تصریح کرد : اگر مصرف سموم کشاورزی در مازندران بالا بوده ، در بحث کنترل بیولوژیک هم رتبه نخست را داریم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : به جای استفاده از سم در خیار ،کدو و توت فرنگی می توان از ارقام مقاوم سازگار با منطقه که کمتر نیاز به مصرف آفت کش دارد استفاده کرد و کشت این محصولات در شرایط مناسب محصول سالمی را می دهد.
ابطالی افزود : سموم جدیدی که در محصولات کشاورزی به عنوان سموم غیرشیمیایی معرفی شدند باید توسعه پیدا کند./س