به گزارش
باشگاه خبرنگاران؛ یعقوب عزیزی با اعلام این خبر گفت: 120 هزار هکتار جنگل در آبدانان وجود دارد که از 36 هزار هکتار عرصه بنهکاری آن، در سال جاری مقدار 300 تا 350 تن بنه از انواع مختلف برداشت و با درآمدی بالغ بر 7 میلیارد و 500 میلیون ریال به بازار مصرف عرضه میشود.
وی با بیان اینکه برداشت انبوه بنه و سقز در شهرستان آبدانان تنها از طریق شرکتهای تعاونی قابل انجام است و در صورت مشاهده، با متخلفان برخورد قانونی شده و به دستگاههای قضایی معرفی میشوند تصریح کرد: تعداد 9 شرکت تعاونی احیاء و بهره برداری محصولات فرعی جنگل با پوشش 500 خانوار و بیش از 2500 نفر در شهرستان کار برداشت سقز را انجام میدهند.
مدیر منابع طبیعی شهرستان آبدانان ادامه داد: جهت بهره برداری سقز و به منظور مشارکت مردم، حذف واسطه ها و کسب درآمد مردم بومی محل، اقدام به تشکیل تعاونیهای احیاء و بهره برداری محصولات فرعی جنگل شده است و با توجه به تقسیمات عرفی مناطق جنگلی که بخش منتصب به طایفه خاصی است، شرکتهای تعاونی از دل خود طوایف و مالکین عرفی آن منطقه انتخاب شدهاند که عمده کار این تعاونیها برداشت سقز در شهرستان است.
عزیزی با اشاره به خشکسالی های چند سال اخیر گفت: به دلیل خشکسالی های چندسال گذشته در شهرستان، برداشت سقز در این سالها و تابستان سال جاری ممنوع بوده است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبدانان با اشاره به غالبیت درخت بنه در آبدانان، گفت: پس از درخت بلوط، بیشترین وسعت درختان منطقه جنگلی آبدانان به درختان بنه اختصاص دارد که معادل 30 درصد وسعت 120 هزار هکتاری جنگل های آبدانان را تشکیل میدهد./س