به گزارش
دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ در میان ویژگیهای این مدلها میتوان به مشخصات فنی برای اجرای پردازشهای سنگین یا حرفهای، طراحی دقیق بدنه ، ویژگیهای امنیتی و امکانات فراوان اشاره کرد.
در میان لپهای حرفهای میتوان به محصولات گروه تینکپد لنوو مانند مدل T430 اشاره کرد که همچنان از الگوی طراحی شرکت IBM در بدنه آن استفاده میشود و به دلیل امکانات کاربردی و امنیتی فراوانی که دارد یکی از بهترین گزینهها برای کاربران حرفهای و تجاری است. در این دستگاه علاوه بر پردازنده قدرتمند Core i7 اینتل از یک تراشه گرافیکی مخصوص استفاده شده که از طریق انجام محاسبات و اجرای پردازشهای موازی در نرمافزارهای مهندسی و طراحی، عملکرد سیستم را بهبود میدهد. تینک پد T430 با گارانتی دو ساله شرکت سازگار ارقام در بازار توزیع شده است.
طراحی بدنهبدنه در مدل لنوو تینکپد T430 بر اساس آزمونهای دشوار نظامی طراحی شده و هشت استاندارد MIL-SPEC را دریافت کرده است. این آزمونها برای سنجش مقاومت دستگاه در برابر شرایط سخت محیطی مانند شوکهای فیزیکی، ضربه، سقوط، دمای بالا، رطوبت، سرما و تکانهای شدید طراحی شدهاند و تینکپد T430 به دلیل استفاده از بدنه مقاوم توانسته است این امتیاز را کسب کند. در این لپتاپ از آلیاژهای تیتانیوم در بدنه استفاده شده و بخش زیرین دستگاه مجهز به صفحه منیزیومی است. ضمن اینکه هر کدام از اجزای داخلی درون یک محفظ فلزی قرار دارند و این موضوع استحکام دستگاه را به شدت افزایش میدهد. در طراحی تینکپدها مانند مدل T430 به جزییات زیادی دقت میشود. به عنوان مثال در این دستگاه میتوانید پنل را با زاویه 180 درجه باز و در همین حال دستگاه را بلند کنید. این موضوع به دلیل استقامت لولاها و فریم اطراف پنل است. بخش بیرونی T430نیز از جنس فیبر کربن و به رنگ مشکی مات است. این ماده با وجود استقامت در برابر ضربه و خراش، سبک است و رعایت این جزییات در بدنه این لپتاپ باعث شده وزن آن تنها در حدود 2.3 کیلوگرم باشد.
امنیتکاربران حرفهای نیاز به راهحلهای مطمئن برای حفاظت از اطلاعات خود دارند و در تینکپد T430 نیز به این ویژگیها توجه شده است. یکی از این موارد حسگر اثر انگشت برای احراز هویت کاربر است که به صورت سختافزاری فعالیت میکند. در نتیجه وابستگی این بخش به نرمافزار قطع شده و به سادگی قابل نفوذ نیست. این حسگر روی یک پلتفرم سختافزاری به نام TPM اجرا میشود. از دیگر فناوریهایی که برای اطمینان از امنیت دادهها در این لپتاپ استفاده شده، غیرفعال شدن هارد دیسک هنگام سقوط یا ضربه است. در این شرایط زمانی که لپتاپ از طریق گیرندههای موقعیتی خود تشخیص دهد دستگاه در حال سقوط است هد از روی پلاترها به محل پارک تغییر وضعیت میدهد.
ویژگیهای پردازشیپردازنده و تراشه گرافیکی دو بخش اصلی در عملکرد این دستگاه هستند و برای پردازنده از مدلهای Core i7 در خانواده آیویبریج استفاده شده که سومین نسل از پردازندههای اینتل هستند و در مقایسه با سایر مدلها توان بالاتر و مصرف انرژی کمتری دارند. این پردازنده دارای چهار هسته پردازشی و 4 مگابایت حافظه درونی در لایه سوم است. بخش گرافیکی این دستگاه نیز از تراشههای گرافیکی گروه NVS استفاده میکند. این تراشهها ساخت انویدیا هستند و کارایی بهتری در اجرای پردازشهای گرافیکی نسبت به مدلهای عمومی دارند. البته این پردازنده گرافیکی برای اجرای بازی مناسب نیست ولی به دلیل تعداد هستههای پردازشی و معماری تراشه میتواند در افزایش سرعت برنامههای طراحی و مهندسی که اصطلاحا CAD نامیده میشوند موثر باشد.
در مدل تینکپد T431 از هشت گیگابایت حافظه DDR3 با سرعت 1600 مگاهرتز استفاده شده است و بخش ذخیرهسازی اطلاعات 500 گیگابایت ظرفیت دارد. هارد دیسک این مدل با سرعت 7200 دور در دقیقه اجرا میشود و در مقایسه با مدلهای عادی که دارای سرعت 5400 دور در دقیقه هستند نرخ انتقال اطلاعات بیشتری دارد.
امکاناتنمایشگر این مدل 14 اینچی است و تصاویر را با کیفیت HF یا 768*1366 پیکسل نمایش میدهد. کیفیت تصویر نیز در سطح مناسبی است و اگر چه در مقایسه با مدلهای Full HD کیفیت پایینتری دارد اما برای فعالیتهای روزمره قابل قبول است. از دیگر ویژیهای T430میتوان به صفحه کلید آن اشاره کرد که به صورت جزیرهای طراحی شده و بین کلیدها حدود 4 میلیمتر فضای خالی وجود دارد. هر کدام از کلیدها دارای یک سطح مقعر هستند و یک انحنای کوچک در بخش انتهای آنها دیده میشود که دقت تایپ را افزایش میدهند. در تینکپد T430 از باتریهای 6 سلولی استفاده میشود.
گزارش از: حسین عالیان