مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان كرمانشاه؛ شروع و خاتمه جنگ در اين استان، وجود مرز مشترك، مقاومت مردم، تحويل اسراي عراقي و ميزباني از آزادگان و انجام عمليات هاي متعدد در دوران دفاع مقدس را بارزترين ويژگي هاي استان مرزي كرمانشاه مي داند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه


سرهنگ علي مراد محمدي گفت: در ۱۵ شهريور سال ۵۹ دشمن با تهاجم به استان كرمانشاه، ۱۰۰ كيلومتر مربع از اراضي استان در دشت خان ليلي و پاسگاه مرزي آن منطقه را اشغال و اعلام كرد كه سرزمين هاي مورد اختلاف را باز پس گرفتيم و با اين اقدام، زنگ آغاز جنگ را به صدا در آورد كه پايان جنگ نيز با عمليات سرنوشت ساز مرصاد در اين استان همراه بود.
وي در ادامه با بيان اينكه وجود
۳۷۰ كيلومتر مرز مشترك كرمانشاه با كشور عراق موجب اشغال شهرهاي مرزي در همان آغاز تهاجم سراسري گرديد، گفت: دشمن، مردم بي گناه را آواره كرد و با اجراي آتش توپخانه و خمپاره و انجام بمباران هاي هوايي تعداد زيادي از مردم را به شهادت رساند و پس از اشغال نيز شهرها را تخريب كرد.
محمدي اظهار كرد: مردم اين استان نه تنها در برابر تهاجم ارتش عراق مقاومت كردند بلكه به واسطه مرز مشترك، صدها بار مورد تهاجم هواپيماها و موشك هاي زمين به زمين و چندين مورد حملات شيميايي قرار گرفتند كه در نتيجه بيش از دو هزار و
۷۰۰ نفر در اين حملات به شهادت رسيدند.
وي با اشاره به اجراي بيش از
۲۷ مورد عمليات همزمان با هشت سال جنگ تحميلي در استان كرمانشاه اشاره كرد و افزود: عمليات والفجر ۱۰ و محمد رسول الله در منطقه پاوه و اورامانات، بازي دراز در سرپل ذهاب، مسلم بن عقيل در سومار، مطلع الفجر در منطقه عملياتي گيلانغرب و مرصاد در شهرستان اسلام آباد غرب از جمله اين عمليات هاست.
محمدي، به نقش موثر و بي بديل كرمانشاه در هشت سال جنگ تحملي تاكيد كرد و گفت: هر يك از ده ها نقطه حماسه ساز اين استان مي تواند حقيقت زنده اي از پايداري و ايثار را در عرصه پهلواني و جوانمردي رقم بزند كه بايد براي شناساندن هر چه بيشتر آنها تلاش شود.
وي گفت: در تبديل كرمانشاه به قطب گردشگري دفاع مقدس، نيازمند يك رويكرد ملي در سطح كلان كشور هستيم و براي تحقق آن به حمايت مسوولان كشوري در سطوح عالي نياز داريم.
محمدي با بيان اينكه در اين خصوص طرح اوليه توسط مسوولان ذيربط در استان تهيه شده، گفت: در اين طرح مناطق و محورهاي مختلف هشت سال دفاع مقدس مورد نظر قرار گرفته كه در اين راستا نيز زيرساخت هاي اساسي و مورد نياز اقداماتي عملي به وجود آمده است اما اين اقدامات كافي نبوده و نياز به تلاش و حمايت بيشتري دارد.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان كرمانشاه افزود: در راستاي تحقق اين مهم، طي سال گذشته و امسال چهار جشنواره در استان برگزار شد كه نتايج آن در قالب مجموعه كتاب هايي تدوين شد و آخرين كتاب هاي دفاع مقدس استان كرمانشاه در سه بخش كودك و نوجوان، خاطرات و تاريخ شفاهي تدوين و چاپ شده كه مهم ترين آنها، خاطرات سردار سرتيپ دوم پاسدار كوروش آسياباني است كه هم اكنون در حال چاپ است.
وي تصريح كرد: در خصوص نيازمندي هاي تحقيقاتي اقدامات موثري انجام گرفته و محورهاي مختلف تحقيقاتي در رابطه با نقش كرمانشاه در جنگ تعيين شده و اقدامات عملي شروع شده است.
محمدي افزود: براين اساس هم اينك پروژه هايي با عناوين، اثرات جنگ تحميلي بر سلامت مردم استان، بمباران هاي انجام شده در سطح استان، بمباران مدرسه رشيدي، نقش شهرستان هاي سرپل ذهاب، گيلانغرب و اسلام آباد غرب در هشت سال دفاع مقدس، نقش اقشار مختلف استان در جنگ، حمايت از پايان نامه هاي دانشجويي با موضوعيت دفاع مقدس، تحقيق در خصوص عمليات هاي انجام شده در كرمانشاه و ارائه دو واحد درس آشنايي با علوم و معارف دفاع مقدس در دانشگاه هاي استان به اتمام رسيده است.
وي گفت: همچنين تعيين كارگروه هاي تخصصي دفاع مقدس با استفاده از ظرفيت هاي برجسته علمي استان شامل كارگروه هاي شهدا، خاطره نويسي، داستان، شعر و كودك و نوجوان دفاع مقدس در جهت تدوين و تاليف كتب مورد نياز اعم در دست اقدام است./س

برچسب ها: کرمانشاه ، آغاز ، پایان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.