شیبانی با بیان اینکه از 97 واحد این مجتمع 70 واحد فعال شده است، افزود: با پرورش حدود 5 هزار شتر مرغ در این مجتمع در حال حاضر سالانه بیش از 400 تن گوشت در این مجتمع تولید شده و روانه بازار داخلی میشود.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی رتبه اول را در تولید گوشت شتر مرغ دارد، عنوان کرد: در این مجتمع پرورش شترمرغ از ابتدا تا انتها یعنی از تولید تخم شترمرغ توسط شترمرغهای مولد تا پرورش جوجهها و رسیدن به وزن حدود 110 کیلو انجام میشود.
شیبانی با بیان این که همه بخشهای بدن شترمرغ از پر آن تا پوست و گوشت و حتی اعضای داخلی بدنش مورد استفادههای مختلف قرار میگیرد، اضافه کرد: با رفع موانع موجود، تولید در این مجتمع تا دو برابر نیز قابل افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: نبود کشتارگاه در جوار مجتمع و صنایع زیردستی مانند کارگاههای دباغی و تولید چرم شترمرغ از جمله موانع توسعه پرورش شترمرغ در این منطقه است. یک كشتارگاه صنعتي مجهز داراي بخشهاي مختلفي چون پركني و كشتار است و گوشت شترمرغ در خود كشتارگاه با نظارت سازمان دامپزشكي، بستهبندي و به بازار عرضه خواهد شد.
مدير عامل شركت تعاوني شترمرغ زرنديه وجود واحدهاي صنعتي جانبي در كنار واحدهاي پرورش شترمرغ را تنها راه اقتصادي شدن اين صنعت دانست و گفت: كارخانه خوراك دام با ظرفيت توليد 70 تن خوراك دام در يك شيفت كاري، پست خدمات دامپزشكي و قرنطينه، پست خدمات دامپروري و واحد خدمات اداري، فرهنگي و ورزشي از جمله بخشهايي هستند كه در مجتمع پرورش شترمرغ زرنديه ايجاد شده است. /س