معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت : تولید بیش از 80 درصد از گوشت قرمز تولیدی مازندران حاصل پرورش و نگهداری دام سنگین در استان است
نگهدار افزود : مازندران یکی از قطبهای مهم تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور است که دارای 173 واحد پرواربندی گوساله به ظرفیت 31 هزار و 414 رأس و 558 واحد پرواربندی بره به ظرفیت 79 هزار و 209 رأس فعال با پروانه بهرهبرداری صنعتی و سنتی است.
وی میزان تولید گوشت قرمز حاصل از پرواربندی گوساله و بره و نیز دامهای کشتاری استان را 4/64 هزار تن معادل 7/6 درصد تولید گوشت قرمز کشور عنوان کرد و افزود: مدت زمان پروار گوسالههای پرواری حدود شش الی 9 ماه با افزایش وزن متوسط روزانه 2/1 الی 5/1 کیلوگرم در گوسالههای اصیل و 8/0 الی یک کیلوگرم در گوسالههای دورگ است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی مازندران با بیان اینکه مدت زمان پروار در پرواربندی بره حدود 100 روز با افزایش وزن روزانه 200 تا 250 گرم است، گفت: وزن لاشه در گوسالههای پرواری اصیل حدود 275 کیلوگرم، دورگ 231 کیلوگرم، بومی 155 کیلوگرم و در برههای پرواری 20 کیلوگرم است.
نگهدار افزود: در راستای حمایت از پرواربندی بره و گوساله امسال از محل تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری مبلغ 40 میلیارد ریال جهت تأمین نقدینگی و از محل طرح توسعه بخش کشاورزی بیش از 50 میلیارد ریال جهت احداث 22 واحد پرواربندی گوساله و 24 واحد پرواربندی بره، بهسازی و نوسازی پنج واحد پرواربندی بره و گوساله از طریق سازمان جهاد کشاورزی مازندران اختصاص یافته است.
به گفته وی : در صورت تأمین نهادههای مورد نیاز با قیمت متعادل و تزریق اعتبارات مناسب با نیاز واحدهای پرواربندی با پروار کردن کلیه دامهای قابل پروار و جلوگیری از کشتار زود هنگام دام در استان میتوان میزان تولید گوشت قرمز استان را حداقل به میزان 15 درصد در طول سال افزایش داد./س