مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: سالانه حدود 500 هکتار به سطح زیر کشت باغ‌های زیتون استان اضافه می‌شود و در حال حاضر بیش از 4 هزار هکتار باغ زیتون در استان وجود دارد.







به گزارش گروه استانهاباشگاه خبرنگاران
 منطقه سمنان، لطف‌الله رضایی با اشاره به اینکه توسعه باغ‌های زیتون در استان سمنان از سال 75 شروع شده و با حمایت صورت گرفته، طی سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است، افزود: بیش از 6هزار تن محصول از2300 هکتار باغ‌های بارور زیتون استان برداشت می‌شود که حدود 40 درصد آن (2400 تن) مورد روغن کشی در سه واحد فراوری فعال قرار می‌گیرد که حدود 500 تن روغن استحصال خواهد شد.

وی همچنین از وجود سه شرکت و کارخانه فرآوری فعال در زمینه استحصال روغن در شهرستان‌های آرادان، سرخه و سمنان خبر داد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ارقام زرد، روغنی، میشن و مانزانیلا را از عمده ارقام موجود در استان بیان کرد و افزود: این ارقام با هدف تولید روغن ،کشت و توسعه پیدا کرده است.

رضایی گفت: دو شرکت فنی در بحث خرید و جمع‌آوری محصولات تولیدی و ارسال به کارخانجات روغن کشی در استان وجود دارد و برای حمایت از تولید دانه‌های روغنی با ارائه تسهیلات برای ایجاد کارخانه فرآوری روغن کشی، چهارمین واحد فراوری و روغن کشی نیز با استفاده از تسهیلات ارزان قیمت از محل کمک‌های فنی و اعتباری و کمک‌های بلاعوض اعتبارات باغبانی درشهرستان آرادان نصب و راه اندازی می‌شود‌.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش زیادی از روغن خوراکی مورد نیاز کشور وارداتی است، لذا طرح حمایت از تولید دانه‌های روغنی طی چند سال اخیر به صورت ویژه مورد حمایت جدی دولت قرار دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ‌تصریح کرد: احداث باغ‌های سازگاری ارقام، باغ‌های مادری برای استحصال قلمه و سایر اندام‌های تکثیری، احداث نهالستان‌های تولید نهال استاندارد، پرداخت یارانه نهال و کمک‌های بلاعوض برای توسعه باغ‌ها، اصلاح، بهسازی و تغذیه باغ‌ها و تکمیل و راه‌اندازی واحدهای فراوری استحصال روغن، حمایت‌هایی است که سازمان جهادکشاورزی در این بخش انجام داده است.

رضایی گفت: توصیه می‌شود جهت پیشبرد اهداف اصلی طرح ملی زیتون و کاهش واردات روغن خوراکی تمام محصولات تولیدی جهت استحصال روغن استفاده شود، لذا به این منظور پرداخت یارانه به تولید کنندگان روغن زیتون در حال پیگیری است. /ش
برچسب ها: سازمان ، جهاد ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.