به گزارش
باشگاه خبرنگاران؛ مهدی محمدی با باین این مطلب افزود: تالاسمی از بیماریهای ژنتیکی است که در اثر آن هموگلوبین ساختار طبیعی خود را از دست داده وپدیدهی تولید هموگلوبین غیرموثر در بدن ایجاد میشود در نتیجه هموگلو بین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضا بدن نیست پس در این صورت کمبود کلی هموگلوبین وجود ندارد بلکه هموگلوبین غیرطبیعی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هموگلوبین جزء انتقال دهنده اکسیژن در سلولهای قرمز خونی است ادامه داد: هموگلوبین شامل دو پروتئین مختلف به نام «آلفا» و «بتا» است که اگر اگر بدن توانایی تولید کافی از هر نوع پروتئین را نداشته باشد، سلولهای خونی بطور کامل شکل نگرفته و توانایی انتقال اکسیژن کافی را ندارند و در نتیجه یک نوع کم خونی در طفولیت را به ارمغان میآورد که تا پایان عمر همراه فرد است.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت شهرستان ایلام ادامه داد:هر چند تالاسمی یک اختلال منفرد نیست اما یک گروه اختلالات از طرق مشابه بدن انسان را درگیر میکند که درک تفاوت بین گونههای مختلف تالاسمی مهم است.
محمدی به منظور کاهش و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی در میان زوجهای مبتلا به این بیماری تاکید کرد: در زوجهای مبتلا به تالاسمی «مینور» انجام آزمایش ژنتیکی قبل از بارداری اول و آزمایش تکمیلی روی جنین در هفتههای اول بارداری بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه آنان با یک آزمایش ساده میتوانند از بروز مشکلات بسیاری که در صورت داشتن فرزند تالاسمی با آن برخورد خواهند داشت جلوگیری شود.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت شهرستان ایلام خاطر نشان کرد: تالاسمی در ابتدای تولد کودک چند ماه خود را پنهان می کند و بعد از مدتی مادران میبینند که کودک آنها زرد، ضعیف و ناآرام است و وقتی که فرزند خود را به مراکز بهداشتی، درمانی و پزشک می برند بعد از آزمایش، پزشک متوجه میشود که « تالاسمی» هم همراه کودک به دنیا آمده است.
محمدی به مادران توصیه کرد: جهت جلوگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی ماژور ارتباط مستمر خود را با مراکز بهداشتی درمانی حفظ کنند./س