به
گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران روزنامههاي اصلاحطلب صبح امروز (دوشنبه) به صورت يكپارچه در واکنش به انتخاب محمدباقر قاليباف به عنوان شهردار تهران و راي دادن برخي از چهرههاي اصلاحطلب از جمله الهه راستگو و احمد دنيامالي به وي مطالب قابل توجهي را منتشر کردهاند.
در راستاي همين موضوع روزنامه آرمان در واکنش به اتفاق ديروز انتخاب شهردار تهران تيتر اصلي خود را به
" اولين گام راستگو " اختصاص داده و در اين باره گزارشي را نوشته است.
بخشيهايي از اين گزارش به شرح زير است:پیمانشکنان شورای شهر
در حالی محسنهاشمی این بیانیه را صادر کرد که همگان دیروز در سایتهای خبری خواندند دو عضو پیمان بسته در مسیر رایگیری پیمان شکستند و برخلاف وعدهای که داده بودند به محسنهاشمی رای ندادند. دکتر غلامرضا انصاری شنبه شب به آرمان گفته بود که رئیس شورای شهر و اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدند در انتخاب شهردار به محسن هاشمی رای بدهیم. من و دیگر اصلاحطلبان به انتخاب آقایهاشمی وفادار هستیم اما اگر در جلسه فردا(دیروز) انتخاب شهردار میسر نشد، فردی را به عنوان سرپرست معرفی خواهیم کرد. رای بنده طبق قولی که دادهام به محسن هاشمی است. از اظهارات انصاری میتوان اینگونه برداشت کرد آن طیفی که در لیست اصلاحطلبان بوده و توانستند به بهشت راه پیدا کنند، عهد کرده بودند تا به محسنهاشمی رای دهند اما دیروز خلاف این واقعیت اثبات شد و دو عضو این لیست بودند که به گزینه رقیب رای دادند. اصولگرایان هم که مشخص بود از گزینه خود یعنی قالیباف حمایت خواهند کرد و در این میان تعدادی از ورزشکاران بودند که خود را وارد جناحبندیهای سیاسی نکردند البته علیرضا دبیر به واسطه تعاملی که با قالیباف برقرار کرده نام او را بر برگه رای نوشت.
چه کسانی به محسنهاشمی رای ندادند؟بار دیگر تاکید میشود فارغ از اصولگرایان و حامیان قالیباف که رای آنها مشخص بود در نهایت مشخص شد که 2 نفر از این جمع به محسنهاشمی رای نداده و بر قول خود با دیگر اصلاحطلبان پایبند نبودهاند. آن طور که در برخی سایتهای خبری آمده الهه راستگو تنها عضو اصلاحطلب شورای شهر بوده که برخلاف تعهدات خود عمل کرده است. احمد دنیامالی نیز در عین اینکه از همکاران و دوستان محمدباقر قالیباف است اما در لیست اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر چهارم جای گرفت و بهواسطه این حضور توانست وارد شورای شهر شود. او در انتخابات رئیس شورای شهر رای به احمد مسجدجامعی داد و تصور همگان این بود که در انتخاب شهردار هم به گزینه دیگری جز محسن هاشمی رای نخواهد داد. طبق آنچه مشرق منتشر کرده است، در دور اول رایگیری احمد دنیامالی، مهدی چمران، علیرضا دبیر، حبیب کاشانی، مرتضی طلایی، پرویز سروری، رضا تقیپور، عباس شیبانی، رحمتا... حافظی، اقبال شاکری، مجتبی شاکری، ابوالفضل قناعتی، معصومه آباد، عبدالمقیم ناصحی ومحسن پیرهادی به قالیباف رای دادند و رای الهه راستگو سفید بود که شمرده نشد. در دور دوم هم همین ترکیب وجود داشت و این بار اعلام شد که رای حسین رضازاده مخدوش است (رای وی خط خوردگی داشته ولی بعد همه پذیرفتهاند كه به قالیباف رای داده است) و نام الهه راستگو در جمع آرای قالیباف دیده شد.
باید منتظر زمان بودبه هر حال هنوز به طور قاطع نمیتوان گفت که چه کسانی بر عهد خود با دیگر اصلاحطلبان پایبند نبودند و باید منتظر گذر زمان بود تا حقایق مشخص شود. ناگفته نماند که در انتخاب رئیس شورای شهر هم یکی از اعضای لیست اصلاحطلبان مطابق تصمیم جمعی عمل نکرد.
همچنين
روزنامه اعتماد با درج گزارشي با اين عنوان که
قاليباف چگون شهردار ماند به بررسي اتفاقات ديروز شوراي شهر تهران پرداخته است.
بخشيهايي از اين گزارش به شرح زير است:
تيم مديريتي شهرداري تهران ثابت ماند و بادهاي تغييري كه شورا را متحول كرده بود نتوانست قاليباف را از صندلي خود تكان دهد. ديروز بر سر كسب كرسي رياست شهرداري تهران در واقع، رقابت اصلي بين محسن هاشمي و محمدباقر قاليباف نبود، رقابت بين در اختيار گرفتن نيروهاي حريف ميان دو فراكسيون اصولگرا و اصلاح طلب شوراي شهر بود. اصلاح طلبان كه توانسته بودند راي غالب فراكسيون ورزشكاران (به جز عليرضا دبير) را جذب كنند در دور دوم اخذ آرا در شورا، اسير يارگيري حريف شدند تا با از دست دادن دو راي سرنوشت ساز، با نتيجه 16 بر 14، قافيه را به قاليباف ببازند: دو رايي كه در روزهاي پيش هم بارها مطرح شده بود و در راي گيري هيات رييسه شورا نيز به صندوق مهدي چمران، افتاده بود. اصلاح طلبان اما، اين هشدارها را ناديده گرفتند تا سر بزنگاه، قافيه را به شهردار تهران ببازند. حتي يك راي مخدوش هم به نام قاليباف بود كه چون نام محسن هاشمي نيز با خط خوردگي در برگه راي بود، رسما حساب نشد، ولي اگر هم محاسبه شده بود، باز هم قاليباف با فاصله 3 راي، از رقيب خود جلو افتاده بود. شايد همين تفاوت آرا بود كه احمد حكيمي پور، رييس فراكسيون اصلاح طلبان شورا را واداشت با خبرنگاران درددل كند: «دوستان اصلاح طلب امروز همراهي نكردند.»
اما او پس از اعلام نتيجه هاشمي در بيانيه يي اعلام كرد «پس از مشورت با بزرگان و كارشناسان اقدام به تدوين برنامه يي براي بهبود عملكرد شهرداري تهران كرده كه در نهايت اين برنامه با حمايت فراكسيون اصلاح طلبان شورا مواجه شده و به عنوان گزينه اصلاح طلبان براي تصدي گري شهرداري تهران معرفي شدم.»او ادامه داد: لذا ضمن تشكر از كليه اعضاي شورا با تبريك به دكتر قاليباف به عنوان شهردار تهران و حمايت هاي افكار عمومي و رسانه ها از برنامه هاي اينجانب، اميدوارم در دوره جديد شهرداري تهران شهروندان تهراني بهبود در كيفيت زندگي و مديريت شهري را تجربه كنند.
همچنين سعيدليلاز استاد دانشگاه و جامعهشناس در گفتگو با روزنامه اعتماد درباره راي دادن دو چهره اصلاحطلب به محمدباقر قاليباف گفته، به اعتقاد من نمي توان آنها را سرزنش كرد چرا كه ليست اصلاح طلبان اساسا بر مبناي حزبي روشني بسته نشد. به هر حال ضعف تشكيلاتي بخشي از واقعيت سياسي امروز ايران است كه به نظر من چندان رذيلتي هم نيست و مي تواند كاركردهاي مناسبي هم داشته باشد. اين عدم صداقت وقتي قابل اعتنا است كه از روز اول آقاي خاتمي مشخص مي كرد چه كساني ثبت نام كنند. وقتي عده يي خودشان بدون هماهنگي تشكيلاتي ثبت نام كرده اند، نمي توان آنها را سرزنش كرد. از طرفي اين فقدان كار تشكيلاتي همين چند هفته پيش به نفع ما تمام شد. مجلس شوراي اسلامي كاملادر اختيار جناح راست است اما همين مجلس به زنگنه راي اعتماد داد و نجفي با يك راي اختلاف وزير نشد. اگر بنا بود آنها هم صرفا به تشكيلات خود پايبند مي بودند بايد برخي از وزراي آقاي روحاني هم راي نمي آوردند. ضمن اينكه من يك سوال مشخص هم دارم. اگر بنا بر اين است كه بگوييم رفتارها بايد تشكيلاتي باشد آقاي مسجدجامعي و نجفي و خانم ابتكار چرا در اين هشت سال كوچك ترين ايستادگي در برابر قاليباف نداشتند؟ مگر آنها وابستگي تشكيلاتي خود را فراموش كرده بودند؟ اگر بناست از فقدان رفتار حزبي انتقاد كنيم اين سوي ماجرا هم بايد ديده شود.وي درپاسخ به اين سوال كه رايدهندگان به ليست اصلاح طلبان نسبت به رفتار دو عضو ليست اين جريان حق ندارند ناراحت باشند اظهار داشت: مسلما حق دارند. چرا كه وضعيت مديريت شهردار را مي دانم اما معتقدم ممكن است تاكتيك ما اشتباه بوده باشد. آقاي هاشمي (پدر) چند روز قبل آن مواضع را درباره سوريه اتخاذ كرد. نمي توان توقع داشت پس از آن اظهارات اصولگرايان در برابر پسر ايشان متحد نشوند. مي توانستيم روي فرد ديگري به جز محسن هاشمي تمركز كنيم.لازم به ذكر است رسول منتجبنيا قائممقام حزب اعتمادملي در گفتگو با روزنامه اعتماد درباره اتفاقات رخ داده در شوراي شهر تهران گفته است كه عدم اجماع اصلاحطلبان در اين موضوع موجب راي نياوردن محسن هاشمي شده است.
روزنامه آفتاب يزد يکي ديگر از روزنامههاي اصلاحطلب در واکنش به اتفاقات ديروز شوراي شهر تهران گزارشي را با عنوان
چرا محسن هاشمي راي نياورد را تهيه کرده است.
بخشهايي از اين گزارش به شرح زير است:
محسن هاشمي نتوانست شهردار تهران شود و رقيبش يعني محمدباقر قاليباف دوباره بر كرسي شهرداري نشست تا اصلاح طلباني كه تصور ميشد ميتوانند اكثريت شورا را تصاحب كنند با يك اشتباه تاكتيكي، اين كرسي را از دست بدهند بدين ترتيب اگر احمد مسجد جامي با يك نگاه فرهنگي و رويكردي اصلاح طلبانه و اعتدالگرا بر روي صندلي رياست شورا تكيه زد و توانيت به حكومت 10 ساله اصولگرايان بر كرسي رياست شورا پايان دهد كليد شهرداري يازدهم در دست يك اصولگرا باقي ماند
روزنامه شرق نيز در واکنش به راي دادن برخي از چهرههاي اصلاحطلب به محمدباقر قالبياف گزارشي را باعنوان
اصلاحطلبان وانتخاب قاليباف تهيه کرده است.
بخشهايي از اين گزارش به شرح زير است:1- ماراتن انتخاب شهردار به پایان رسید و در رقابتی نفسگیر، قالیباف برای سومین دوره متوالی در «بهشت» باقی ماند تا رتقوفتق امور شهرداری را برعهده گیرد. تمدید ریاست قالیباف، گزینه مطلوب اصلاحطلبان شورا نبود اما مطابق قاعده کلی احترام به نتایج رایگیری، همه و ازجمله اصلاحطلبان باید به رای اکثریت شورا احترام بگذارند و بپذیرند که پیروزی رقیب هم بخش گریزناپذیری از واقعیت رقابت سیاسی است.
2- قالیباف امروز؛ قالیباف سالیان پیش و حتی قالیباف پیش از 24 خرداد نیست. واگذاری غافلگیرکننده نتیجه رقابت ریاستجمهوری و کسب فقط 700هزار رای در پایتخت و نیز پیروزی میلیمتری در رقابت با محسن هاشمی -که رای غیرتشکیلاتی دو عضو اصلاحطلب شورا از اراکان اصلی آن بود- وی را به این واقع بینی خواهد رساند که باید در کارنامه خویش بازنگری و نقاط ضعف خود را ترمیم کند تا بتواند همچنان در رقابتهای جدی سیاسی آینده باقی بماند. از جمله اینکه وی در دوره جدید فعالیت خود باید مانع شکلگیری احساس و حتی شایبه زمینهسازی برای حضور در رقابت ریاستجمهوری سال 96 از طریق رانت مدیریت شهرداری شود.
3- حضور پررنگ اصلاحطلبان در شورا و ریاست مسجدجامعی اصلاحطلب بر آن و ناهمسویی آنان با شهردار منتخب، عاملی است که میتواند بهکارآمدی بیشتر مدیریت شهری منجر شود؛ زیرا شهردار، خود را زیر ذرهبین رقبایش در شورا احساس میکند و شورانشینان هم وادار میشوند وظایف نظارتی خود را با جدیت فزونتری پیگیری کنند. خروجی چنین تعاملی به کاهش مواردی نظیر عدم شفافیت مالی منتهی خواهد شد که تامینکننده منافع شهروندان است. آفت این ناهمسویی، اخلال شورا و شهرداری در انجام وظایف یکدیگر است که امید میرود با درایت موجود در طرفین، این تهدید، مهار شود.
4- هر شکست، مقدمهای است برای پیروزی، مشروط بر آنکه فرآیند منجر به ناکامی مورد بازبینی دقیق قرار گیرد و نواقص و اشتباهات شناساییشده و تدابیری کارگشا برای علاج آن در آینده، اندیشیده شود. از این زاویه، مواردی نظیر عدم دقت کافی در گنجاندن اسامی برخی افراد در فهرست نامزدهای اصلاحطلب شورا و ضعف تشکیلاتی در همسوسازی آرای اصلاحطلبان شورا در رایگیری دیروز، از مواردی است که باید در تجربههای آتی مورد توجه قرار گیرد.
گفتني است همچنين روزنامه شرق با توجه راي دادن دو تن از چهرههاي اصلاحطلب به محمدباقرقاليباف تيتر اصلي خود را به رای غیرتشکیلاتی عضو اصلاحطلب سرنوشت شهرداری پایتخت را رقم زد اختصاص دارده است.
همچنين روزنامه آرمان در گزارشي ديگر با عنوان چرخش نیمساعته چگونه رقم خورد؟
اعتراض خود را به نحوه عملكرد دو تن از اعضاي شوراي شهر اعلام كرده است.
در اين گزارش به اين موضوع اشاره شده است كه منتخبین ملت حق دارند آنگونه که میاندیشند دست به انتخاب بزنند و کاندیدای مدنظر خود را بر صدر بنشانند این نکته نه مذموم است نه مردود حتی چانهزنی و لابیگری از اسباب و لوازم سیاستورزی است اما تغییر ناگهانی و شتابزده آن هم در فرآیند رایگیری شهردار کلانشهر پایتخت با آن سطح از اهمیت بیگمان نمیتواند پسندیده باشد چرا که فرد یا افراد موصوف ناگهان تغییر مشی دادهاند و این چرخش در کسری از ساعت نمیتواند حساب شده و منطبق بر اصول سیاستورزی هوشمندانه باشد. جدای از این نکته با نگاه به دو رایگیری انجام پذیرفته متوجه میشویم که دو نفر از افرادی که در دور اول به محسنهاشمی رای دادهاند به ناگهان تغییر مشی داده و به رقیب وی رای میدهند. از آنجا که در فضای دو قطبی انتخاب شهردار دوگانه اصلاحطلب-اصولگرا در شورا شاکله یافته بود و این نکته هم در انتخاب رئیس شورا و هم در دور اول بهخوبی هویدا بود باید پرسید آن یکنفری که با حضور در لیست اصلاحطلبان به شورا راه یافته، چرا در پیچ نهایی و غایی خط عوض کرده و تغییر مسیر داده است؟ آیا آنانی که مسئولیت تهیه این لیست را داشتهاند نباید در این خصوص پاسخگو باشند و توضیح بدهند براساس چه متر و معیاری افراد را در لیست گنجاندهاند؟ آنانی که در بزنگاهی چنین حساس برخلاف تعهدات اخلاقی و حرفهای عمل کردند. هر چه هست دیگر پرونده انتخاب شهردار مختومه شده و باید زین پس همه به یارای هم کار را پیش ببرند اما درسآموزی از اشتباهات میتواند پل پیروزی آینده باشد.
انتهاي پيام/
چرا خودتون میخواید جو رو متشنج کنید
به نظر من هم آقای قالیباف اصلح تر هستند و تو این مدت که شهردار تهران بودند خوب کار کردند برای این شهر
لطفا اینقدر وارد بحث های حاشیه ای نشوید که به صلاح هیچ کس نیست
وصلام