به گزارش
حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران به نقل از
ایران هستهای، یک منبع غربی در تحلیلی قابل توجه خبر داد مقامهای امنیتی اسرائیل معتقدند اگر قرار باشد آمریکا در نهایت فقط یک حمله محدود به سوریه بکند، بهتر آن است که چنین حملهای اساسا انجام نشود چرا که تنها خاصیت آن از بین بردن ابهت آمریکا و ابهام زدایی از ناتوانیهای نظامی آن است.
بن كسپيت روز 10 شهریور 1391 در مقالهای در پایگاه اینترنتی المانیتور نوشت: «مقامات اسرائيلي معتقدند اگر اين پيشبينيها درست باشد (که آمریکا قصد دارد یک حمله محدود به سوریه بکند، پس بهتر آن است كه وارد اين ماجراجويي نشوند.
با توجه به اينكه بازدارندگي مهمترين هدف اين حركت آمريكاست، اگر اسد پس از اتمام اين همه هياهو و جار و جنجال ديپلماتيك بينالمللي باز هم به روش خود ادامه دهد، در حقيقت اين هدف (بازدارندگي ) نيز كاملا از دست رفته خواهد بود».
وی اضافه کرده است: «مقامات اسرائيلي ميگويند اگر در نهايت همه اين ضربهها چيزي بيش از يك نوازش براي اسد نباشد، آن چه رخ خواهد داد اين است كه ابهت بازدارندگي غرب و آمريكا در منطقه به كلي فرو خواهد ريخت و تهران شاهد همه اين ماجراها خواهد بود.
در حالي كه همه نگاهها به دمشق دوخته شده، تهديد واقعي در تهران پنهان شده است و در اين شرايط بهتر است هيچ اقدامي صورت نگيرد».
نویسنده سپس در توضیح این موضوع که بهتر است آمریکا همچنان مانند یک ببر به نظر برسد نه بچه گربهای که خرناس میکشد، نوشته است: «با توجه به اوضاع كنوني، برخي مقامات اسرائيل ترجيح ميدهند توان بازدارندگي آمريكا را كه هنوز به اثبات نرسيده است، همچنان مبهم و با ابهت باقي بماند.
به اعتقاد آنها اين حمله به معناي چراغ سبز آمريكا به اسد براي ادامه خونريزيها و مجوزي براي ايران در زمينه ادامه رقابت هستهاياش خواهد بود.
ازهمه مهمتر، در شرايط كنوني هيچ كس در صحنه نيست كه مسئوليت و كنترل امور را به دست بگيرد؛ دريغ از يك حكيم و كلانتر در اين «خاورميانه وحشي».
وی در ادامه آورده است: « مقامات اسرائيلي احساسات ضد و نقيضي در اين زمينه دارند.
به گفته آنها، اگر قدرت تصميمگيري و اجراي اوباما و غرب اين است كه شاهدش هستيم، بهتر بود كه تلاشها صرف دستيابي به يك راه حل ديپلماتيك ميشد.
دراين صورت، به مفهوم بازدارنگي نظامي خدشهاي نميشد و بي آن كه بر همگان مشخص شود كه در وراي اين مفهوم واقعيتي وجود ندارد، بازدارندگي همچنان ميتوانست با ابهت جلوه كند.
به عبارت ديگر، بهتر بود اين ببر در لانهاش ميخوابيد و به جاي آن كه بيرون بيايد و همه ببينند كه بچه گربهاي بيش نيست، به خرناسهايش ادامه ميداد».
وی در پایان این تحلیل نتیجه گرفته است؛ که مجموعه رفتار آمریکا در این زمینه کاملا به نفع ایران تمام خواهد شد: «گرچه اسرائيل به دقت رخدادهاي سوريه را زير نظر دارد، اما مركز توجهش هنوز تهران است زيرا همه تحركات و رخدادهاي خاورميانه از ايران سرچشمه ميگيرد.
از ديدگاه اسرائيل، جنگي كه در سوريه در حال آغاز است، تنها پشت پرده چيزي است كه بعدها شاهدش خواهيم بود. اسرائيل همچنان حمله آمريكا به عراق را به عنوان نقطه عطفي ميداند كه طي آن مقامات ايران تصميم گرفتند برنامه هستهاي خود را به تعويق بياندازند.
برعكس، آن چه كه اكنون در حال رخ دادن است، كلنجارهاي جهان بر سر حمله هوايي به سوريه، تنها ایرانیها را جسورتر كرده و بر آمادگي آنها براي اجراي كامل طرحشان در زمينه دستيابي به توانمندي هستهاي ميافزايد».
انتهای پیام/