مرتضی رضاپور در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: در دنیا 150 سال است که در جهت اقتصاد و نوآوری مرکز مالکیت فکری در پژوهشگاه صنعت راه اندازی شد که تابدین وسیله مانع از کپی برداری از اختراعات در همان کشور می شود.
وی تصریح کرد: مرکز مالکیت فکری در ایران 10 سال پیش با توجه به ملزومات نیروی انسانی و جهش کار زمانی تأسیس شد که مدام در حال تغییر و تحول بود.
رضاپور با اشاره به اینکه در این پژوهشگاه دوره های آموزشی و تخصصی وقتی در داخل و خارج برگزار می شود افزود: در حال حاضر 4 نفر نیروی متخصص در جهت ثبت اختراعات مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: معمولا از دو مکانیزم با توجه به حلقه تجاری سازی برای ثبت اختراعات در داخل و خارج استفاده می شود و در کشور ما اختراعات بصورت اعلامی به ثبت می رسد.
رضاپور اظهار داشت: سیستم ثبت اختراعات خود اظهاری نیست بلکه ممیزی شرایط را بررسی و آثار را به ثبت می رساند.
رئیس امور مالکیت فکری و امتیازات پژوهشگاه نفت، با اشاره به اینکه در داخل کشور سالانه 10 هزار مورد اختراع به ثبت می رسد اظهار داشت: از سال 88 قانون کشور را ملزم کرده از سیستم اعلامی به احرازی اختراعات را به ثبت می رساند.
رضاپور اضافه کرد: از نظر کیفی پژوهشگاه علی رغم فاصله های زیاد باز هم پیشتاز است و نیروهای متخصص استانداردها را رعایت می کنند.
وی گفت: تا به امروز حدود 130 اختراع داخلی با توجه به قوانین ملی به ثبت رسیده است و 129 مورد در 31 کشور خارجی مورد تأیید قرار گرفته است.
رضاپور تأکید کرد: این آثار در کشورهای آمریکا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی آسیایی و آفریقایی به ثبت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این اختراعات در فرآیند 2 الی 5 سال به ثبت می رسد که 50 مورد از این اختراعات مورد تأیید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی قرار گرفتند.
انتهاي پيام/