صنعت گردشگری ایران، طی سالیان گذشته نه تنها به سهم قابل قبولی درمحاسبه درآمد ملی دست نیافته بلکه و در نبود برنامه ريزي هاي كلان دولت هر سال با چالش جدید رو به رو می شود .

محمدرضا مجمع دبیر کل انجمن موسسات و مراکز آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به نقش گردشگری در توسعه اقتصادی گفت: صنعت گردشگری علاوه بر تاثیرگذاری در ابراز هویت ملی و ایجاد امنیت اجتماعی، موجب ارتقای ابعاد وسیع اقتصادی از جمله ایجاد فرصت های شغلی، درآمدزایی، کاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعی و رفاه در جامعه می شود به طوری که توسعه صنعت گردشگری در زنجیره جهانی گردشگری مقدمه ای بر توسعه سرمایه گذاری دیگر بخش های اقتصادی خواهد بود.

وی ادامه داد: توسعه اقتصادی کشور در سایه صنعت گردشگری نیازمند توجهی جدی برای پایداری رشد و درآمدزایی این صنعت است.

دبیر کل انجمن موسسات و مراکز آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران،  با تاکید بر نقش برنامه ریزی در توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: نبود برنامه ریزی مدون موجب شده که با وجود سابقه کهن، ایران از جایگاه واقعی خود در دهكده جهانی و البته صنعت گردشگری بازبماند.

مجمع با بیان اینکه نوسانات چشمگیر آمار گردشگری در کشور را نشانگر ناکارآمدی سیاست ها و برنامه ریزی های صورت گرفته در حوزه دانست و افزود: صنعت گردشگری در ایران، طی سالیان گذشته نه تنها به سهم قابل قبولی درمحاسبه درآمد ملی دست نیافته بلکه و در نبود برنامه ريزي هاي كلان دولت هر سال با چالش جدید رو به رو می شود .

وی با اشاره به اینکه تمرکز فراوان بر مقوله جذب گردشگران خارجی در سال های اخیر، ما را از توجه به رونق بخشیدن به گردشگری داخلی غافل داشته است، تصریح کرد : رونق بخشیدن به گردشگری داخلی تمريني براي تقویت زیرساخت‌های گردشگری در کشور محسوب شده که در بلندمدت بستر مناسبی برای پذیرایی از گردشگران خارجی را ایجاد می کند.

وی افزود : متاسفانه هنوز آثار باستانی،  فرهنگی و طبیعت گردی نزدیک ترین مقاصد گردشگری در استان های همجوار به دلیل شرایط اقتصادی، ضعف خدمات رسانی و نبود زیر ساخت ها  برایمان ناشناخته مانده است.

این در حالی است که بر اساس بند 3 اصل 43 قانون اساسی، تنظیم برنامه اقتصادی کشور بایستی به گونه ای باشد که هر فرد بتواند علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و ... را داشته باشد.

دبیر کل انجمن موسسات و مراکز آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در ادامه رشد آمار گردشگران را مقطعی دانست و افزود: به دلیل شرایط خاص اقتصادی و نوسانات نرخ ارز شاهد رشد آمار گردشگران داخلی و خارجی بودیم ولی تضمین پایداری و تداوم  این روند در گرو برنامه ریزی های دولت در راستای ایجاد شرایط و امکانات توسعه صنعت گردشگری است .
انتهاي پيام/

برچسب ها: اقتصاد ، بازار ، گردشگری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار