راشا تودي گزارش داد؛ چندین شرکت اینترنتی در آمریکا از جمله گوگل،‌ مایکروسافت، فیس بوک و یاهو در ازای کمک خود به آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از کاربرانشان میلیون‌ها دلار پول از کاخ سفید دریافت کرده‌اند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، طبق آخرین اسناد افشا شده توسط اسنودن، کاخ سفيد به منظور تداوم همکاری شرکت‌های بزرگ فن آوری مانند یاهو و گوگل، جهت همکاری در برنامه جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، میلیون‌ها دلار هزینه کرده است.
پایگاه خبری "راشا تودی" می‌نویسد: با افشای اسناد فوق محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا توسط روزنامه گاردین، معلوم شد که دولت آمریکا پول زیادی را صرف کرده تا شرکت‌های بزرگ فن آوری را وادار کند تا در برنامه بحث برانگیز جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا موسوم به "پریسم" همکاری کنند.

*** افشای مستندات جدید علیه آژانس امنیت ملی آمریکا
شماره روز جمعه روزنامه گاردین، مستندات جدیدی را علیه آژانس امنیت ملی آمریکا که به ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق این آژانس منتسب است، منتشر کرد. این اسناد نشان می‌دهند که آژانس امنیت ملی آمریکا، برای آنکه اطمینان یافتن از تداوم همکاری شرکت‌های بزرگ اینترنتی با برنامه جاسوسی بین المللی که در اوایل امسال توسط اسنودن افشا شد، میلیون‌ها دلار خرج کرده است.
طبق مدارک ارائه شده توسط اسنودن و انتشار آن در شماره روز جمعه روزنامه گاردین، آژانس امنیت ملی آمریکا میلیون‌ها دلار هزینه کرده است تا از این طریق شرکت‌های بزرگی چون گوگل، یاهو، مایکروسافت و فیس‌بوک را وادار کند تا اطلاعاتی را که در اینترنت رد و بدل می‌شوند، در اختیار دولت آمریکا قرار دهند.

*** اسناد افشا شده حاکی از شواهد اولیه وجود رابطه مالی بین شرکت‌های فن آوری و آژانس امنیت ملی آمریکا است
«مک‌اسکیل»، روزنامه نگار روزنامه گاردین می‌نویسد: «این اطلاعات، حاکی از شواهد اولیه وجود رابطه مالی بین شرکت‌های فن آوری و آژانس امنیت ملی آمریکا است.»
روزنامه گاردین در مقاله خود به سندی فوق محرمانه که متعلق به آژانس امنیت ملی آمریکا است استناد می‌کند که طبق آن، این آژانس در خبرنامه‌ای ذکر کرده است که پس از آنکه دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی رای داد که طبق متمم چهارم قانون اساسی آمریکا، برنامه جاسوسی «پریسم» غیرقانونی به شمار می‌رود، میلیون‌ها دلار هزینه کرده است تا شرکت‌های بزرگ فن‌ آوری، همکاری‌های خود را در این زمینه با آن آژانس قطع نکنند.
این روزنامه قسمتی از این سند را اینطور بازخوانی می‌کند: «مشکلات سال گذشته، به هزینه زیادی منجر شد و تهیه کنندگان برنامه پریسم، مجبور شدند تا برای تمدید [همکاری‌های خود با این شرکت‌ها]، تحت پوشش عملیات منبع ویژه، میلیون‌ها دلار صرف کنند.»

*** درخواست غرامت یاهو از دولت آمریکا
اسنودن، افشا کننده 30 ساله که با افشای مداوم اسناد طبقه بندی شده، دولت‌های آمریکا و انگلیس را شدیدا به خشم آورده است، به روزنامه گاردین گفت که واحد عملیات منبع ویژه که برنامه‌های جاسوسی، از جمله پریسم را اداره می‌کند، با شرکت‌های ارتباطاتی و شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت، قرارداد همکاری امضا کرده است که طبق آن، این شرکت‌ها با «عمو سام» (آمریکا)، همکاری و مشارکت دارند.
یکی از نمایندگان یاهو در مورد افشاگری اخیر به روزنامه گاردین گفت: « طبق قانون فدرال، دولت آمریکا ملزم است تا هزینه‌هایی را که شرکت‌های ارائه دهنده اینترنتی برای پاسخدهی به روال قانونی که به واسطه دولت به آنها تحمیل شده، جبران کند. ما هم طبق همین قانون، از دولت آمریکا درخواست غرامت کرده‌ایم.»
فیس‌بوک این موضوع را که این شرکت به منظور تسهیل جریان اطلاعات خصوصی، از دولت آمریکا غرامت دریافت کرده است، تکذیب کرد. شخصی به نمایندگی از شرکت گوگل به روزنامه گاردین گفت: «ما در انتظار پاسخ دولت آمریکا به درخواست خود مبنی بر انتشار اطلاعات بیشتر مربوط به امنیت ملی هستیم که نشان خواهند داد که همکاری ما با آژانس امنیت ملی آمریکا، به مراتب بسیار کمتر از ادعاهای افراط آمیزی است که این روزها در رسانه‌ها صورت می‌گیرد.»

*** میلیون‌ها دلار هزینه برای نقض حریم خصوصی افراد
به دنبال نخستین افشاگری‌های اسنودن در خصوص آژانس امنیت ملی آمریکا،  قانونگذاران آمریکایی و خارجی، در مورد محرمانه بودن‌ برنامه‌های جاسوسی، ازجمله برنامه جاسوسی پریسم، که تعال مناسب بین حفظ حریم خصوصی و امنیت را بر هم می‌زنند، به بحث و مناظره پرداختند. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا و دولت وی به دفعات ادعا کرده‌اند که این اقدامات با نظارت قابل ملاحظه‌ای صورت می‌گیرد تا از بروز هرگونه خطا، از جمله مواردی که قانون اساسی را نقض می‌کنند، جلوگیری شود. اما سایر اسنادی که به دنبال نخستین افشاگری‌های اسنودن فاش شدند، نشان می‌دهند که آژانس امنیت ملی آمریکا سالانه دست کم هزاران بار به طور اتفاقی مکاتبات خصوصی مردم آمریکا را جمع آوری کرده است. طبق آخرین گزارش آنها، دولت فدرال آمریکا، میلیون‌ها دلار را برای یافتن راهی که این شرکت‌ها تنها در زمینه جمع آوری اطلاعات با آنها همکاری کنند، هزینه کرده است که با این کار، حریم خصوصی افرادی را که در خارج از آمریکا زندگی می‌کنند، نقض می‌کنند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار