به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ به نقل از ایسنا، دکتر جعفر مهراد اظهار داشت: دانشگاه های آمریکا همچنان در نظام رتبه بندی شانگهای پیشرو هستند به طوری که گزارش رتبه بندی که اخیرا منتشر شده نشان میدهد که این کشور در بین 20 دانشگاه اول دارای 17 دانشگاه ممتاز و در بین 500 دانشگاه برتر دارای 149 دانشگاه ممتاز می باشد.
وی اظهار داشت: رتبه بعضی از موسسات در بین 20 دانشگاه تغییر کرده اما تمام آنها به استثنای دانشگاه توکیو از رتبه بیستم به بیست و یکم تنزل یافته و در مقابل دانشگاه فنی زوریخ در سوئیس به مقام بیستم دانشگاه های تراز اول جهان صعود یافته است. در قاره اروپا (به جز بریتانیا) دانشگاه فنی زوریخ نخستین دانشگاه در منطقه است که در جایگاه بیستم قرار گرفته است.
مهراد افزود: جمهوری خلق چین، دومین کشوری است که بیشترین دانشگاه ها را در بین 500 دانشگاه برتر در نظام رتبه بندی شانگهای از آن خود کرده است. این کشور در بین 500 دانشگاه ممتاز جهان دارای 42 دانشگاه و در بین 200 دانشگاه ممتاز جهان در همین نظام رتبه بندی دارای هفت دانشگاه است.
وی ادامه داد: برترین دانشگاه ها در منطقه آسیا و اقیانوسیه، دانشگاههای ژاپنی توکیو با رتبه 21 و کیوتو با رتبه 26، ملبورن استرالیا با رتبه 56 هستند. دانشگاه گرونینگن هلند با رتبه 92 براین نخستین بار در فهرست 100 دانشگاه برتر مشاهده می شود و 11 دانشگاه این کشور در بین 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارد.
سرپرست ISC افزود: دانشگاه قاهره در مصر، دانشگاه مالایا در مالزی، دانشگاه استانبول در ترکیه و دانشگاه تهران در جمهوری اسلامی ایران نیز از برترین دانشگاههای کشورهای اسلامی هستند که اسامی این دانشگاهها در بین 500 دانشگاه تراز اول جهان قرار دارد.
مهراد گفت: برای نخستین بار آلمان با 38 دانشگاه نسبت به بریتانیا دانشگاه های بیشتری را در رتبه بندی شانگهای دارد، اما این کشور تنها دارای چهار دانشگاه در بین 100 دانشگاه برتر است در حالی که تعداد دانشگاه های برتر بریتانیا در بین دانشگاه های ممتاز به 9 دانشگاه می رسد. افزون بر آن بریتانیا دارای دو دانشگاه شامل کمبریج و آکسفورد در بین 20 دانشگاه نخست است. نکته قابل توجه آنکه از این کشور یک دانشگاه نیز از بین 500 دانشگاه برتر جهان کم شده و تعداد دانشگاه های برتر این کشور از 38 دانشگاه در سال 2012 به 37 دانشگاه در سال 2013 میلادی تقلیل یافته است.
سرپرست ISC افزود: تعداد دانشگاه های کانادا در رتبه بندی شانگهای در مجموع به 23 دانشگاه برتر بالغ شده که در این بین چهار دانشگاه این کشور در بین 100 دانشگاه ممتاز جهان مشاهده می شود. فرانسه 20 دانشگاه خود را در نظام رتبه بندی شانگهای همچنان حفظ کرده، در حالی که چهار دانشگاه این کشور در بین 100 دانشگاه تراز اول جهان قرار دارد.
مهراد گفت: ژاپن که در رتبه بندی شانگهای در سال 2012 دارای 21 دانشگاه ممتاز بود در فهرست جدول رتبه بندی در سال 2013 میلادی به دلیل ازدست دادن یک دانشگاه، 20 نماینده دارد. با این حال، سه دانشگاه این کشور در بین یکصد دانشگاه برتر جهان قرار دارند. همین شرایط در مورد ایتالیا نیز حاکم است و این کشور در رتبه بندی امسال نسبت به سال 2012 میلادی یک دانشگاه از دست داده است.
رییس مرکز منطقهیی اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطرنشان کرد: تعداد دانشگاه های برتر هلند، کره جنوبی، اسپانیا، رژیم اشغالگر قدس، پرتغال و عربستان سعودی در جمع 500 دانشگاه برتر جهان به ترتیب 12، 11، 10، 7، 4 و 4 دانشگاه می باشد. بر حسب منطقه، اروپا 202 دانشگاه، آمریکا 182 دانشگاه، آسیا و اقیانوسیه 112 دانشگاه و آفریقا چهار دانشگاه در بین 500 دانشگاه برتر دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه هاروارد مانند سال قبل در صدر جدول رتبه بندی قرار دارد. جایگاه دوم متعلق به دانشگاه استنفورد است. دانشگاه برکلی در سال 2013 از MIT پیشی گرفته و رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. کمبریج، کلتک، پریستون، کلمبیا، شیکاگو و آکسفورد نیز به ترتیب رتبه های پنجم تا دهم را به خود اختصاص داده اند.
رییس مرکز منطقهیی علوم و فناوری ادامه داد: در بین یکصد دانشگاه برتر، دانشگاه پی یر و ماری کوری در فرانسه با رتبه 37 نسبت به دانشگاه Paris-Sud با رتبه 39 دومین دانشگاه برتر قاره اروپا (به جز بریتانیا ) است.