براساس بخشنامه ارائه شده از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار شده کالاهای اساسی تا پایان سال با همان ارز مرجع 1226 تومانی وارد شود و روند ترخیص کالا از گمرک متوقف نشده است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر تنها راه جلوگیری از افزایش قیمت ارزاق عمومی همان اختصاص ارز 1226 تومانی به واردات این کالاها است اظهار کرد: ادامه اختصاص ارز 1226 تومانی به واردات کالاهای اساسی تدبیری استراتژیک به بیتدبیریهای قبلی است ولی اینکه این موضوع باعث کسری بودجه دولت میشود یا خیر موضوع دیگری است.
وی ادامه داد: واردات کالاهای اساسی با ارز 1226 تومانی تا پایان امسال ادامه پیدا میکند ولی اینکه این کار درست است یا خیر باید بگوییم که ما همواره معتقد به تکنرخی شدن ارز بودهایم.
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه رفتار نعمتزاده عکسالعمل نسبت به رفتارهای گذشته است، گفت: تنها راه فرار از بیتدبیریهای قبلی اتخاذ و ادامهی تدابیر اضطراری از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت است.
حریری تصریح کرد: اینکه دولت با کسری بودجه مواجه میشود یا نه موضوع بدیهی است ولی پیش از این نیز قرار بود معادل ارز 2477 و 1226 تومانی به صورت مابهالتفاوت ریالی پرداخت شود و این یارانه در تراز بودجه کشور پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه به محض استقرار تیم جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت ما حرفهای زیادی با نعمتزاده داریم، خاطر نشان کرد: پیش از این در برنامههای نعمتزاده تجارت بسیار کمرنگ بود ولی از آنجا که نقدهای ما ممکن بود به وی در رای اعتماد مجلس تاثیرگذار باشد، نسبت به این موضوع واکنشی نشان ندادیم.
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: تاکنون از سوی نعمتزاده و وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت دعوتی برای همفکری در راستای روند واردات از واردکنندگان بخش خصوصی انجام نشده و امیدواریم در برنامههای مربوط به تجارت فرامرزی نقطه نظرات فعالان بخش خصوصی نیز مدنظر قرار گیرد.
حریری با تاکید بر اینکه برنامههای بخش خصوصی به خصوص واردکنندگان به صورت کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت ارائه میشود، خاطر نشان کرد: رفاقت ما با کابینه به معنای فراموش شدن نقدها نیست.
به گفته وی متاسفانه در دولت قبل امکان ارائهی نقد وجود نداشت و یکی از دلایل ما برای انتخاب رییس جمهور دولت یازدهم نیز همین امیدواری به فضای نقد بود.
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در پایان تاکید کرد: نقدهایی که ما در زمینهی تجارت فرامرزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد میکنیم به معنای عدم تفاهم نیست، بلکه به معنای ایجاد تعامل بیشتر و توسعهی تجارتهای فرامرزی است.