به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان : این پنیر به صورت سنتی در روستایی به نام سیاهمزگی تهیه و از طریق بقالی های منطقه و سراسر استان به فروش میرسد و طرفدارن زیادی دارد و همواره گردشگران در این منطقه برای خرید آن اقدام میکنند.
پنیر محلی سیاهمزگی بسیار مقوی است زیرا شیر گوسفند را
بدون گرفتن خامه آن به پنیر تبدیل میکنند.دامداران این شهرستان شیر گوسفندان را
میدوشند و سپس شیر را از یک صافی پارچهای یا توری نازک عبور میدهند، بعد از
گذراندن از صافی، به شیری که هنوز گرم است، مایع پنیر زده و در یک دیگ با آب ترکیب
میکنند. این مخلوط بعد از مدتی میبندد. سپس با یک کاسه فلزی، مایع به دست آمده
را داخل دیگی که روی آتش اجاق است ریخته و در مدت زمان10 تا15 دقیقه
خمیر دیگری به دست میآید. این خمیر را در ظروفی
که از جنس چوپ و به شکل بشقاب است، میریزند و با فشار دست، آب آن را میگیرند و
پنیری باقی میماند که بسیار سفت و خوش مزه است. قیمت پنیر تازه از پنیر کهنه ارزانتر است زیرا پنیر کهنه نمک سود
شده و مدت زمان بیشتری ، سالم باقی میماند. /ع