به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از الشرق الاوسط، احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه روز سه شنبه در تماسی تلفنی با عدنان منصور، وزیر خارجه لبنان "نگرانیهای شدید" کشورش درباره ربوده شدن دو خلبان ترکیهای در بیروت و نتایج منفی آن بر روابط دو جانبه آنکارا - بیروت را به اطلاع همتای لبنانی خود رساند.
اوغلو همچنین با ابراز نگرانی نسبت به روند رسیدگی به این پرونده از سوی مقامات لبنانی و مراجع عالی این کشور، تاکید کرد که ترکیه در عملیات ربوده شدن شهروندان لبنانی از سوی گروههای مسلح سوری دست نداشته است.
گفته میشود ربایندگان خلبانان ترک، نزدیکان چند شهروند لبنانی هستند که یک سال پیش در سوریه به دست گروههای مخالف دولت دمشق ربوده شدند.
عدنان منصور نیز به نوبه خود تاکید کرد که لبنان با هرگونه عملیات آدم ربایی در خاک این کشور به شدت مخالف است.
وی با بیان اینکه کشورش برای تقویت روابط دو جانبه با ترکیه تلاش میکند اعلام کرد: بیروت همه تلاش خود برای آزادی خلبانهای ترکیهای را به کار خواهد بست.
وزیر خارجه ترکیه نیز در پایان اعلام کرد که کشورش همه تلاش خود را برای مشخص شدن سرنوشت ربوده شدگان منطقه اعزاز که بیش از یک سال پیش در سوریه ربوده شدند، به کار خواهد بست.
از سوی دیگر روزنامه الدیار لبنان اعلام کرد: اطلاعاتی در دست است که نشان میدهد کشتیهای جنگی ارتش ترکیه وارد آبهای منطقهای و سواحل لبنان شدهاند.
این روزنامه افزود: این اقدام کشتیهای جنگی ترکیه به منظور اعمال فشار به مقامات لبنانی برای رسیدگی هرچه سریعتر به پرونده دو خلبان ترکیهای ربوده شده است.
بنا به نوشته روزنامه الدیار، در صورتی که لبنان محمد صالح، یکی از مظنونان پرونده خلبانیهای ترکی ربوده شده را آزاد کند ترکیه از تدابیر انتقام جویانه از جمله ایجاد محاصره دریایی و ممانعت از عبور کشتیها به بنادر لبنان و همچنین بستن حریم هوایی ترکیه به روی هواپیماهای لبنان استفاده خواهد کرد.
از سوی دیگر، به دنبال تلاش برخی از گروهها برای بستن فرودگاه بینالمللی رفیق حریری در بیروت و افزایش تهدیدها برای بستن این فرودگاه، که در اعتراض به بازداشت محمد صالح صورت میگیرد، نیروهای امنیتی لبنان تدابیر امنیتی شدیدی در اطراف این فرودگاه تخاذ کردند.
فرودگاه بیروت تنها گذرگاه هوایی لبنان به سراسر جهان به شمار میآید. پیشتر دو خلبان ترکیهای در بیروت از سوی افراد ناشناس ربوده شدند.