مصطفی گرجی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: معضل بیماری های مزمن و غیر عفونی چند سالی است که دامن گیر جامعه بشری شده و تا زمانی که با عوامل خطر این بیماری ها به درستی مقابله و مبارزه نشود، کنترل و پیشگیری از بیماری های مزمن امکان پذیر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه فشار خون بالا از جمله بیماری ها و عوامل مزمن بسیار شایع در بین مردم است، افزود: افزایش فشار خون در اغلب موارد بدون علامت است و این نوع نارسایی بدون اینکه فرد چندان متوجه آن شود، موجب تغییرات ساختاری در شریان هایی می شود که به مغز ، قلب، کلیه ها و قسمت های دیگر بدن خون می رسانند.
گرجی تاکید کرد: بر اساس نتایج حاصل از بررسی ها و مطالعات مختلف، حدود 60 تا 65 درصد از بیماری های مغزی و عروقی و 50 درصد از بیماری های قلبی، با فشار خون بالا در ارتباط است.
وی با بیان اینکه سالانه جمعیت بسیار زیادی از مردم جهان بر اثر فشار خون بالا و عوارض آن جان خود را از دست می دهند، خاطر نشان کرد: مهم ترین راه پیشگیری از فشار خون بالا، اصلاح عادات زندگی به ویژه رژیم غذایی کم نمک، ورزش و فعالیت منظم، پرهیز از نوشیدن الکل و جلوگیری از چاقی و اضافه وزن است./ح