به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، افزود: خرما از جمله مواد غذایی رایج در ماه رمضان است که وجود ترکیبات قند، فیبر، پتاسیم، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیم در آن، موجب تامین نیاز بدن روزهداران به این مواد میشود.
"حلیم" را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنید
دکتر سید حسامالدین نبویزاده ادامه داد: حلیم نیز به دلیل دیرهضم بودن، تا ساعتها پس از مصرف در معده باقی مانده و فرد کمتر دچار احساس گرسنگی میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، توصیه کرد: روزهداران با مصرف موز، نیاز بدن به پتاسیم، منیزیوم و کربوهیدراتها را تامین نمایند.
نبویزاده با توصیه به مصرف همه گروههای مواد غذایی، اعم از سبزی و میوه، پروتئینها، لبنیات و غلات، تصریح کرد: مصرف کافی آب و آبمیوههای طبیعی در فاصله افطار تا سحر، موجب کاهش احساس تشنگی در ساعات روزهداری میشود.
مصرف غذاهای تند و ادویهدار را کاهش دهید
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مصرف غذاهای تند، ادویهدار، چرب و سرخشده، موجب بروز سوءهاضمه و نفخ در روزهداران میشود.
نبویزاده افزود: پرخوری و مصرف غذاهایی مانند کلم، تخممرغ، عدس و نوشابه گازدار نیز در بروز سوءهاضمه موثر است.
روزهداران مصرف غلات سبوسدار را در رژیم غذایی فراموش نکنند
وی یبوست را یکی دیگر از مشکلات روزهداران دانست و اظهار کرد: این مشکل اغلب به دلیل مصرف کربوهیدراتهای پیچیده، مایعات و فیبر کم ایجاد میشود که با افزایش مصرف مایعات و غلات سبوسدار، قابل درمان است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ادامه داد: مدت طولانی عدم مصرف غذا در روزهداری، ممکن موجب ضعف یا افت فشار در روزهداران شود که باید با پرهیز از حضور در مکانهای گرم، افزایش مصرف مایعات و نمک، از آن پیشگیری نمود.
در ماه مبارک رمضان خواب کافی داشته باشید
نبویزاده به روزهداران توصیه کرد: برای عدم ابتلا به سردرد نیز خواب کافی داشته باشید.
وی با بیان اینکه برخی روزهداران دچار انقباض عضلانی میشوند، عنوان کرد:این مشکل به دلیل کمبود منیزیوم، کلسیم و پتاسیم در رژیم غذایی است که با مصرف خرما، گوشت و لبنیات رفع میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، تاکید کرد:برای پیشگیری از خطر بروز سنگ کلیه، مایعات بیشتری بنوشید./ح