یک استاد روانشناسی گفت: زنان سرپرست خانوار از جمله مهمترین اقشار آسیب پذیر در جامعه هستند که عدم توجه به این مسئله فقر و آسیب های اجتماعی را در جامعه گسترش خواهد داد.

معصومه حاتمی درگفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: این زنان فشار مضاعفی را در زندگی خود احساس می کنند و همین عامل باعث ایجاد مشکلات فراوانی در زندگی آنها می شود، دلایل سرپرست خانوار شدند زنان می توان فوت همسر و . . .  غیره باشد.
این استاد روانشناسی تصریح کرد: مهمترین مشکلاتی که زنان سرپرست خانوار با آنها مواجه اند: مشکلات اقتصادی، مشکلات اجتماعی و فرهنگی و مشکلات روحی و روانی است.
همچنین در فرهنگ مرد سالار جامعه، نگرش مناسبی نسبت به این زنان، زندگی بدون حمایت مردی در زندگی، وجود ندارد که مشکلات این قشر می تواند تاثیرات نامطلوبی درسایر بخش های جامعه ایجاد کند.
وی گفت: در جامعه کنونی ما، زندگی زنان پس از ترکش شوهر غالبا با ابهامات و مخاطراتی روبروست از جمله سرپرستی کودکان به تنهایی و گاه به سختی، مشکلات اقتصادی زندگی در تنهایی و همراه با افسردگی و ناامیدی و همچنین نگرش علط جامعه نسبت به زنان مطلقه وبیوه در فقدان همسرشان، آنان را در روابط اجتماعی و حضور در اجتماع با مشکلات عدیده ای روبرو می کند.
معصومه حاتمی با اشاره به اینکه بیکاری و نداشتن شغل یکی از جنبه های مشکلات اقتصادی زنان خانوار است اظهار کرد: به علاوه بر اکثریت این زنان که دارای شغل میباشند به علت نداشتن مهارت مناسب دارای درآمد کافی نیستیند و همین عامل زندگی پر مشقت آنان را،‌رنج آور تر  می کند.
نکته شایان ذکر اینکه درمیان زنان سرپرست خانوار گروهی اندکی نیز هستند که دارای شغل و مسکن مناسب هستند.
این استاد روانشناسی در ادامه افزود: از دیگر جنبه های مشکلات اقصادی این قشر را می توان، مربوط به مسکن دانست و همین عامل به عنوان دغدغه ای بسیار مهم در زندگی آنان تبدیل شده است.
زیرا این گروه از زنان به دلیل پایین بودن درآمد نمی توانند مسکن مناسبی اجاره کنند و مجبورند در مناطق نامناسب که اجاره کمتری دارند سکونت داشته باشند که مشکلات فرهنگی خاص خود را در پی دارد یا سلامتی آنها در خانه های غیر استاندارد مورد تهدید قرار می گیرد.
وی با اشاره به این که از مهمترین مشکلات اجتماعی زنان سرپرست خانوار نگرش منفی جامعه و بی اعتمادی نسبت به این زنان درجامعه است افزود: این دیدگاه بد باعث مخدوش شدن روابط اجتماعی آنان با دیگران می شود، زیرا یک زن مجرد یا بیوه و مطلقه که به تنهایی و بدون حضور مردان زندگی می کند، از نگاه دیگر زنان به چشم یک تهدید نگریسته می شود. تهدیدی که باید از او فاصله گرفت و روابط اجتماعی را با وی قطع کرد و کلیه روابط چنین زنانی در جامعه مخدوش می شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه درمان این اختلال اجتماعی توجه مردم و مسئولان را می طلبد افزود: به علت آمار بالای طلاق و اعتیاد در جامعه، آمار زنان سرپرست خانوار رو به ازدیاد است و این پدیده ای است که نمی توان به راحتی و با سهل انگاری از کنار آن گذشت زیرا تبعات وجود تعداد زیادی زن جوان و میانسال سرپرست خانوار و فرزندان آنان و عدم پاسخ به نیازهای طبیعی بیولوژیک و عاطفی و اقتصادی آنان به هر حال گریبانگیر جامعه خواهد شد و اگر هر چه سریعتر به وضعیت زنان سرپرست خانوار که اغلب آنان توانایی  و وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند، رسیدگی نشود، خانواده و فرزندان آنان دچار آسیب های اجتماعی و مشکلات روحی و در نتیجه افزایش اختلالات و بیمار های روانی در جامعه خواهد شد و فقر و آسیبهای اجتماعی نیز در جامعه گسترش خواهد یافت./ف
برچسب ها: زنان ، توانایی ، سرپرست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.