به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با اعلام اینکه برآوردها حاکی از این است که به غیر از شاخص اجاره بهای مسکن، سایر متغیرهای محاسبه نرخ تورم رشد چندانی نداشته باشد و در ابتدا رشد تورم نقطه به نقطه متوقف و سپس شاهد کاهش تورم میانگین باشیم، گفت: با توجه به کاهش 5 درصدی پایه پولی و ثبات نرخ ارز، چشم انداز ماههای آینده برای اقتصاد ایران کاهش نرخ تورم است.
ابوالفضل اکرمی در گفتگو با مهر در مورد روند صعودی نرخ تورم و اینکه چه زمانی سیر افزایشی آن متوقف می شود و کاهش مییابد، اظهارداشت: انتظارات مثبتی در جامعه شکل گرفته که به کنترل تورم کمک میکند.
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه در چند ماه اخیر نرخ ارز تقریبا با ثبات بوده است، افزود: اتفاقاتی که امروز میافتد اثر آن در تورم با تاخیر همراه است؛ به عنوان مثال اگر امروز نرخ ارز در سطحی مهار شد، نباید انتظار داشت یک ماه بعد اثرات آن در کاهش نرخ تورم قابل مشاهده باشد.
وی تصریح کرد: نرخ تورم میانگین 24 ماه قیمت کالاها است و تاثیرات یک ماه یا دو ماه بر شاخص تورم چندان ملموس نیست؛ بنابراین باید در بررسی روند تورم، ابتدا به سیر تورم نقطه به نقطه توجه کرد و وقتی این متغیر، تثبیت شود میتوان با وقفهای چند ماهه انتظار کاهش رشد تورم را داشت.
این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: برآوردها حاکی از این مطلب است که به غیر از شاخص اجاره بهای مسکن، سایر متغیرها رشد چندانی نداشته باشد و در ابتدا رشد تورم نقطه به نقطه متوقف و سپس شاهد کاهش تورم میانگین باشیم.
اکرمی با بیان اینکه باید منتظر ماند تا تیم جدید اقتصادی مستقر و سیاستهای اقتصادی خود را اعلام کنند، تصریح کرد: امید بوجود آمده در فضای اقتصادی کشور در توقف رشد قیمتها بسیار موثر است.
وی با اشاره به ثبات نسبی نرخ ارز و کاهش قابل توجه نرخ رشد نقدینگی در سه ماهه اول سال جاری، گفت: با توجه به کاهش 5 درصدی پایه پولی و ثبات نرخ ارز، چشم انداز ماههای آینده برای اقتصاد ایران کاهش نرخ تورم است.
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی در همین باره با اعلام اینکه پایه پولی منفی 5 درصد بوده است، عنوان کرد: همین مسئله موجب کاهش پایه پولی از 975 هزار میلیارد ریال به 927 هزار میلیارد ریال شده است؛ با توجه به رشد ضریب فزاینده و رسیدن آن به 5.099 رشد نقدینگی در سه ماهه اول 2.7 درصد نسبت به اسفند سال گذشته رشد کرده است.