محمد
حسين سلطان زاده متخصص اطفال در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت:
جهش رشد در دوران نوجواني كه در ادامه روند رشد اوايل زندگي روي مي دهد
نياز فرد به انرژي و مواد غذايي را افزايش مي دهد.
وي ادامه داد:
نيازهاي غذايي در طي دوران جواني و نوجواني بسيار بيشتر از ساير دوران هاي
زندگي است. اگر مثلثي را در نظر بگيريم كه در يك راس ديگر آن تغذيه و در
راس ديگر آن كنترل عفونت و در راس ديگر رشد و تكامل را قرار دهيم متوجه
خواهيم شد كه اين سه عامل به هم وابسته نقش بسزايي در رشد و تكامل و سلامتي
دارند.
سلطان زاده تصريح كرد: تغذيه نامناسب در دوران كودكي و نوجواني مي
تواند منجر به تاخير روند رشد و بلوغ جنسي شود و همچنين تغذيه مناسب مي
تواند به پيشگيري از بيماري هاي مزمن غير واگيردار از جمله بيماري هاي قلبي و
عروقي در بزرگسالي شود.
وي افزود: سلامتي دوران بزرگسالي مستلزم سلامتي
دوران كودكي و نوجواني است و عدم رعايت اصل تعادل و تنوع در تهيه ي غذاي
خانواده، نا آگاهي نوجوانان و خانواده ها در زمينه ي نيازهاي تغذيه اي
دوران رشد و گرايش به مواد غذايي با ظاهر جذاب و فاقد ارزش غذاي مي تواند
سلامتي را به خطر بياندازد.
وي خاطر نشان كرد: با مصرف ميوه ها و
سبزيجات ماهي، گوشت قرمز، ويتامين ها، چربي ها، لبنيات مي توان سلامتي را
در آينده كودكان تضمين كرد.
وي متذكر شد: بهتر است در مصرف نوشابه هاي
گازدار، فست فودها، سوسيس، كالباس، آلوچه، پفك در دوران كودكي و
نوجواني به حداقل رساند./ع2