به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، گروه خودروسازی ژاپنی تویوتا، بالاترین سود را به ثبت رسانده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ فیگارو، دو سال پس از سونامی ژاپن، آمار و ارقام سود فعالیتهای تویوتا چشمها را خیره کرده است. در سه ماهۀ اول سال مالی 2013-2014 تویوتا سود خالص 562.2 میلیارد ین(معادل 4.32 میلیارد یورو) را به ثبت رسانده که گفته میشود تقریباً دو برابر سال گذشته است. (93.6+%)
وضعیت مساعد تویوتا سبب افزایش رقم سود این برند خودروسازی شده است. این گروه ژاپنی قصد دارد سود سالیانه خود بین آوریل 2013 و مارس 2014 را به 12 میلیارد یورو برساند. تاکوئو ساساکی، مدیرعامل گروه تویوتا میگوید: در مقایسه با زمان پیش ازآغاز شوک لهمان، وضعیت سودهی ما بهتر شده است.
تویوتا میگوید با تولید 10 میلیون عدد خودرو در 12 ماه در کارخانههای مختلف این گروه در وضعیتی است که تا پایان 2013 میتواند به اولین تولیدکنندۀ خودرو در جهان تبدیل شود. تویوتا که هنوز دوران نقاهت خود را به سر میبرد، هنوز نمیتواند به هدف خود تا پیش از سال 2015 دست پیدا کند. این گروه پیشتر پیشبینی کرده بود تعداد 10.12 میلیون عدد خودرو برای کل سال 2013 تولید کند، اما به نظر میرسد این رقم 9.96 میلیون عدد باشد.
گفته میشود در کنار رشد بازارهای جهانی، تویوتا از سیاستهای جدید دولت شینزو آبه در پائین آوردن ارزش ین نیز منتفع شده و صادرات این برند ژاپنی را افزایش داده است. گفتنی است ین ژاپن در طول 6 ماه اخیر 30% از ارزش خود در مقابل یورو و 25% در مقابل دلار را از دست داده است؛ نقطۀ قوتی برای تویوتا که نزدیک به 40% از خودروهایش را در ژاپن تولید میکند.
حال خودروهای فرانسوی بهتر است
به گزارش لوموند طبق آمار منتشر شده از سوی کمیتۀ سازندگان خودورهای فرانسوی، پس از ماهها کاهش فروش خودروهای فرانسوی، شمارهگذاری اتومبیلهای نو در فرانسه از افزایش اندک 0.9% در ماه گذشته برخوردار بوده است. به گفتۀ سخنگوی این کمیته، این اولین آمار مثبت از اکتبر 2011 است.
طبق اعلام کمیتۀ سازندگان خودروهای فرانسوی، پژو 0.9% و رنو 4.7% شاهد رشد بودهاند که بخشی از آن به دلیل مدلهای جدید 2008 پژو و مدل سی4 پیکاسوی رنو و کاپتور بوده است.
کاهش مشتریان خودروهای آمریکایی
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ اقتصادی لزاکو جنرال موتورز، فورد و کرایسلر در ماه گذشته شاهد کاهش مشتریان خود بودند. با این حال گفته میشود این سه برند آمریکایی در مقایسه با افزایش و رشد اقتصادی آمریکا در بخشهای دیگر از جمله مسکن و صنعت نفت در وضعیت خوبی بوده و شاهد رشد بودهاند.
جنرال موتورز پیش بینی کرده بود که در ماه گذشته 234.134 عدد خودرو بفروشد اما این رقم 234.071 عدد بوده است.
فورد، برند شمارۀ دو آمریکا به جای 200.000 عددِ پیش بینی شده 193.715 عدد تولید تجاری داشته است.
کرایسلر از زیرمجموعههای فیات نیز به جای 146.275 عدد، 140.102 عدد خودرو روانۀ بازار کرده است.
خودروهای آلمانی هم سود کردند
به گزارش لزاکو شماره گذاری خودروهای آلمانی در ماه گذشته از افزایش 2.1% برخوردار بوده است. این افزایش بیانگر آنست که بازارهای خودروهای اروپایی که در طول 17 سال اخیر در پایینترین میزان خود قرار داشته، در حال احیاست.
در آلمان برندهای مرسدس بنز، بیاموه، شاهد افزایش 13 درصدی در میزان فروش خود بودهاند اما فولکس واگن شاهد کاهش 10% در میزان فروش بوده است. اوپل نیز شاهد افزایش 5 درصدی در میزان خود بوده است.
نرخ پایین بیکاری، افزایش حقوقها، اعتماد خانوارها نشانههای بهبود وضعیت اقتصادی در اولین بازار اروپاست.