به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ شبکه تلویزیونی ترکان جوان آمریکا در گزارشی اعلام کرد سازمان عفو بین الملل نیز به ماجرای محکومیت "برادلی منینگ" نظامی افشاکننده اسرار محرمانه دولتی واکنش نشان داده است. سازمان عفو بین الملل اعلام کرده است اولویتهای دولت آمریکا برعکس شده است زیرا دولت آمریکا باوجود شواهد و مدارک بسیار زیاد، حاضر نیست درباره اتهامات مبنی بر شکنجه و دیگر جنایتهایی رسیدگی کند که منینگ فاش کرده و براساس قوانین بین المللی، غیرقانونی است.
این سخن کاملا درست است. باید بخاطر داشت که در یکی از تصاویر ویدئویی که "برادلی منینگ" فاش کرده نظامیان آمریکایی در حال کشتن غیرنظامیان با بالگرد دیده می شوند و حتی کسانی که به کمک این افراد می آیند هدف تیراندازی قرار می گیرند. آیا هیچیک از نظامیان آمریکایی دخیل در این ماجرا تحت پیگرد قرار گرفتند. این درحالی است که براساس اصل هشتاد و پنج پروتکل اول کنوانسیون ژنو کشتن غیرنظامیان ، غیرقانونی است.
این دقیقا همان اتفاقی است که در حمله بالگرد آپاچی آمریکایی در عراق در سال دو هزار و هفت اتفاق افتاد و برادلی منینگ اسناد آن را فاش کرد. چطور ارتش آمریکا می توان این غیرنظامیان را بکشد و بگوید نظامیان حاضر در این عملیات تصور می کردند دوربین دست فیلمبردار خبرگزاری رویترز سلاح است! چطور ممکن است با این بهانه، دوازده غیرنظامی را بکشند؟ این اقدام جنایت جنگی است. هربهانه ای هم که بتراشند این اقدام مصداق جنایت جنگی است. وقتی غیرنظامیان کشته شوند، جنایت جنگی رخ می دهد. براساس اصل هفدهم پروتکل اول کنوانسیون ژنو نیز باید به افرادغیرنظامی اجازه داده شود برای نجات افراد زخمی اقدام کنند اما در ماجرای آپاچی آمریکایی در عراق ، اجازه چنین کاری داده نشد. تصاویر ویدئویی این عملیات موجود است که "برادلی منینگ" منتشر کرده است. اما ماشین تبلیغاتی آمریکا مطالب را به صورت دیگری بیان می کند و می گوید دشمنان ما بدترین افراد هستند و ما برای دفاع از خودمان به چنین کارهایی مبادرت می کنیم. اماواقعیت این است که آمریکا بدترین جنایتهای جنگی را مرتکب می شود. رویداد فوق ، کاملا این مسئله را نشان می دهد.
نظامیان آمریکایی در آن صحنه به روشنی می دیدند که غیرنظامیان در صحنه ، سلاح ندارند و برای کمک به افراد زخمی شده می آیند و باوجود این، به سمت آنها تیراندازی کردند و همه را کشتند. حتی دو نوجوان نیز در این جمع بودند. در قوانین داخلی آمریکا نیز این مسئله عنوان شده است که بدرفتاری با اجساد کشته ها، جنایت جنگی است. در ماجرای فوق، یکی از خودروهای زرهی آمریکا از روی جسد یکی از این دوازده نفر عبور می کند و این جسد را نصف می کند. این اقدام، هتک حرمت به اجساد کشته ها است. این اقدام نیز جنایت جنگی است. برادلی منینگ چنین جنایتهایی را فاش کرده است و بجای آنکه با نظامیان خطاکار آمریکایی برخورد شود او زندانی و محاکمه می شود. برادلی منینگ کار درست کرده است و نه اینکه کار اشتباهی انجام داده باشد. حالا چرا باید فردی مجازات شود که کار درست انجام می دهد. او از اقدام غیرقانونی نظامیان آمریکایی پرده برداشته است. وقتی به گفته های خلبانهای آمریکایی در این عملیات نگاه می کنیم می بینیم از چه واژه های زشتی در توصیف اجساد غیرنظامیان کشته شده استفاده می کنند.
حتی در ماجرای زندان ابوغریب عراق که آن رفتارهای زشت در برخورد با زندانیان عراقی فاش شد با نظامیان خاطی آمریکایی برخورد نشد. فقط فرمانده نظامی دخیل در این ماجرا ، هشت هزار دلار جریمه شد! آیا جریمه هشت هزار دلاری برای چنین کاری تعیین می شود اما برای برادلی منینگ که افشاگر این کارها بوده است یکصد وسی سال زندان تقاضا می شود؟ این مسئله نشان دهنده سیاستهای دوگانه دولت آمریکا در برخورد با چنین رفتارهایی است. باید برادلی منینگ آزاد شود.