آیا می دانید فناوری واقعیت افزوده چیست و یا چه کاربردی دارد؟ دریچه در این گزارش شما را با این فناوری بیشتر آشنا می کند و علاوه بر این امکان را در اختیار شما می گذارد که اولین نرم افزار واقعیت افزوده ی ایرانی را بر روی تلفن و تبلت اندرویدی خود هم امتحان کنید.

به گزارش خبرنگار دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ augmented reality، فناوری نسبتاً جدیدی است که در فارسی از آن با عباراتی مثل واقعیت اضافه شده یا واقعیت دستکاری شده هم یاد می کنند. به زبان ساده این فناوری برای قابل فهم تر کردن ابزار زندگی روزمره ی ما محتوای چند رسانی را به آنها اضافه می کند. 


مثلاً فرض کنید در خیابان در حال قدم زدن هستید که یک اتومبیل توجه‌تان را جلب می کند و می خواهید در موردش بیشتر بدانید. اگر این فناوری به شکل کامل پیاده سازی شده باشد، کافی است دوربین تلفن همراه‌ تان را به سمت اتومبیل بگیرید تا نرم افزار مربوطه از روی تصویر اتومبیل اطلاعات جامع تر و کامل تری از قبیل اطلاعات فنی اتومبیل برروی صفحه نمای تلفن همراه شما نشان دهد.



فناوری واقعیت افزوده بسته به این که روی چه دستگاهی و به چه شکلی استفاده می شود، نحوه پیاده سازی آن هم متفاوت هست. اما به طور کلی این سیستم از 3 بخش تشکیل شده است.


بخش اول

قسمتی که وظیفه دریافت اطلاعات واقعی محیطی را بر عهده دارد. وظیفه این بخش را دوربین تلفن همراه انجام می دهد. چرا که دوربین هست که مثل مثال بالایی از ماشین واقعی موجود، عکس می گیرد. اما این کار همیشه به وسیله دوربین انجام نمی شود. مثلاً اگه قرار باشد این فناوری برای نمایش اطلاعات یک مکان تاریخی به کار رود، علاوه بر دوربین که عکس آن مکان را می گیرد، سیستم موقعیت یاب جهانی یا همان جی پی اس هم به کمک دوربین می آید و با استفاده از مختصات جغرافیایی آن محل، به سیستم برای فهمیدن اینکه آن محل، چه مکانی هست، کمک می کند.



بخش دوم

وظیفه ی این بخش دریافت اطلاعات از بخش اول و تجزیه و تحلیل آن اطلاعات و تهیه اطلاعات مورد نیاز جهت اضافه کردن به تصویر واقعی هست.

این بخش همه اطلاعاتی را که بخش اول تهیه کرده دریافت می کند و با جستجو در منابع اطلاعاتی مختلف، سعی می کند تا اطلاعات مختلفی را در مورد سوژه مورد نظر به دست آورد. در مثالی که در مورد اتومبیل زدیم، پردازشگر تلفن همراه با استفاده از دسترسی به شبکه اینترنت، وظیفه جمع آوری اطلاعات مورد نیاز را بر عهده دارد.


بخش سوم

این بخش هم معلوم هست، همان اطلاعات را به شما بهتر نشان می دهد.

خوب حالا که با نحوه کار فناوری واقعیت افزوده آشنا شدیم، ببینیم برای چه کارهایی می شود از این فناوری استفاده کرد.

در واقعیت افزوده تبلیغات، یکی از اولین کاربردهای این فناوری بود. مثلاً یکی از این تبلیغات به این شکل هست که مثلا در روزنامه تصویری چاپ شده که با نگاه کردن به آن چیزی متوجه نمی شویم، اما کافی است دوربین تلفن همراه‌تان را که به این فناوری مجهز هست، روی این عکس بگیرید تا متوجه ماجرا شوید.



حتما دستگاه های موقعیت یابی را که داخل خودروها نصب می شود را دیده اید. این دستگاه ها اگر چه خیلی مفید و کاربردی برای رانندگان هستند، اما در مقابل می توانند باعث بروز حوادثی هم شوند. چرا که کافی است راننده لحظه ای چشم از جاده بردارد و به نمایشگر این دستگاه نگاه کند تا حادثه ای ناگوار پیش بیاد. استفاده در سیستم موقعیت یاب خودروها، یکی دیگر از کاربردهای فناوری واقعیت افزوده هست.



این سیستم از لحاظ عملکردی تقریباً مشابه همان موقعیت یاب های عادی هست. با این تفاوت که در خودرو سیستمی تعبیه می شود تا نتایج به جای نمایشگر عادی، روی همان شیشه جلوی خودرو به شکل شفاف نشان داده شود تا دیدن آن نیازی به چشم برداشتن از جاده نداشته باشد. علاوه بر این ها این امکان وجود دارد تا یک سری اطلاعات دیگر، مثل عرض جاده و فاصله از خودروی جلویی هم روی شیشه نشان داده شود.



صنعت پزشکی هم از این فناوری بی نصیب نماند است.

شبیه سازی عمل جراحی قبل از انجام واقعی آن یکی از کاربردهای فناوری واقعیت افزود در صنعت پزشکی می باشد. یکی دیگر از کاربردهای این فناوری که امروزه در بعضی از کشورها اجرا می شود، به این شکل که وقتی قرار است عمل جراحی روی فردی انجام بگیرد، تمام اعضا و جوارح داخلی فرد، با استفاده از این فناوری روی بدنش نشان داده می شود. این تصویر شبیه سازی شده به جراح کمک می کند تا با دقت خیلی بیشتری بتواند کارش را انجام بدهد.

کاربردهای فناوری واقعیت افزوده خیلی زیاد هست، خطوط تولید و مونتاژ کالا، صنایع آموزشی، استودیوهای فیلم سازی، کارگاه های هنری و خیلی از جاهای دیگر می توانند استفاده های خوب و مفیدی را از این فناوری داشته باشند. اما باید صبر کنیم تا گذر زمان نشان دهد که این فناوری تا کجا می تواند جلو رود.

اما در ایران هم برای اولین بار نرم افزاری مربط با واقعیت افزوده طراحی شده، نام این نرم افزار گیتی آرا است.

گیتی آرا اولین نرم افزار واقعیت افزوده ی ایرانی

گیتی آرا ویژگی هایی را دارد که نرم افزار های مشابه خارجی را در مقابل ضعیفتر جلوه می دهد، ویژگی بارز آن پشتیبانی از تمام امکاناتی که واقعیت افزوده تنها در قالب یک نرم افزار است، به عبارتی راحتر و شفاف تر در صورتی که به خواهید نقشه ای با ویژگی واقعیت افزوده را دانلود کنید نیاز به نصب یک نرم افزر، اگر به خواهد فایل های آموزشی را در قال واقعیت افزوده مشاهده کنید نیاز به دانلود یک نرم افزار خاص و ... این در حالی است که گیتی آرا از تمام این امکانانات را در قالب یک نرم افزار در اختیار شما می گذارد.
حال شما هم برای امتحان گیتی آرا می توانید این نرم افزار از فایل زیر دانلود کنید و برروی تلفن همراه خود نصب کنید.







اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ملیحه
۱۹:۴۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۳
باسلام
من نرم افزار رودانلود کردم ولی منوی سمت راست خالیه.لطفا جواب بدین.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ملیحه
۱۸:۵۶ ۱۸ آذر ۱۳۹۳
باسلام
من نرم افزار رودانلود کردم ولی منوی سمت راست خالیه.لطفا جواب بدین.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
faeze
۱۲:۴۶ ۲۹ مهر ۱۳۹۳
عالی بود
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
سعید بهرامی فر
۲۳:۳۲ ۰۲ مهر ۱۳۹۳
با سلام و تشکر
دانلود شد ولی منوی سمت راست خالی میباشد
آیا باید بخریم؟ یا نه مجله خاصی باید داشته باشیم تا لوگوی آوا بر روی آن قرار گرفته باشد / لطفا پاسخ را به ایمیل بنده ارسال کنین ممنونم.
Iran (Islamic Republic of)
مجید بشرویه
۱۵:۱۰ ۰۲ تير ۱۳۹۳
بسیارعالی است احساس غرور وشادی میکنم منتظر شگفتی های بیشتر هستیم
United States of America
محمد اجورلو از تهران
۲۰:۲۵ ۱۹ بهمن ۱۳۹۲
به نظر باحال مىاد دستون دود نکنه
Iran (Islamic Republic of)
حاتم
۰۸:۱۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
عاليه.
نرم افزارهاي بيشتري معرفي كنين.
Iran (Islamic Republic of)
حاتم
۰۷:۳۱ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
عاليه.
نرم افزارهاي بيشتري معرفي كنين.
Germany
lida
۱۲:۳۸ ۰۸ آبان ۱۳۹۲
سلام. ممنون بابت مطلب مفیدتون. من میخوام برا تزم در این رابطه کار کنم. شما سایت و اطلاعات مفدی در باره افرادی که در این رابطه کار کردن چه در ایران چه خارج ایران دارید؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۲۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۲
سر در نمیارم
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۷:۱۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۲
اولیش این نیست ؟
http://www.ikco.com/fa/qr.aspx
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۳۱ مرداد ۱۳۹۲
لطفا بنویسید اندروید چند میخواد ادم الکی دانلود نکنه :(((
Iran (Islamic Republic of)
teyto
۱۹:۳۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۲
برا ios نیس این نرم افزار؟
Iran (Islamic Republic of)
ahmadreza
۱۶:۲۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۲
دانلود نمیشه ههههههههههههههههههههههه
Iran (Islamic Republic of)
BEhzaH
۰۰:۱۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۲
نصفش دانلود میشود  
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۹:۱۱ ۲۰ مرداد ۱۳۹۲
دانلود میشه ولی نمیدونم چیه سر در نمیارم
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۴۶ ۲۰ مرداد ۱۳۹۲
واقعا عالیه
Iran (Islamic Republic of)
amir
۲۱:۰۸ ۱۸ مرداد ۱۳۹۲
bara e ios nemishe
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۵:۳۳ ۱۸ مرداد ۱۳۹۲
دستتون درد نکنه
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۲۳:۱۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۲
اصلا دانلود نميشه