به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، در دل طبیعت جنگلی سراوان، موزهی میراث روستایی گیلان پیوند دهنده نسل گذشته و حال، معرف گوشهای از فرهنگ و تاریخ گیلان است.
خانههای روستایی واچینی و دوبارهچینی شده این مجموعه خاطرات حدود ۱۵۰ سال گذشته را با خود به همراه دارند و زندگی گذشتهی نچندان دور گیلان را براي گردشگران زنده مي سازد.
موزه میراث روستایی گیلان، پارک جنگلی سراوان، در کیلومتر 18 جاده رشت – تهران اولین اکو موزه ای است که در محیط طبیعی باز با رویکرد حفظ میراث زندگی روستائیان حفظ فرهنگ بومی، فن ساخت و دانش نانوشته روستاهای گیلان ایجاد شده است.
در این موزه معیشت، کار، مسکن، صنایع دستی و انواع فضاهایی که در یک حوزه خانوادگی وجود دارد بازسازی و به نمایش در آمده است.
پس از زمین لرزه خرداد ١٣٦٩ گیلان با تسريع روند تخریب بناهای سنتی ،تاسيس اين موزه مورد توجه قرار گرفت و در نهايت فاز مطالعات مقدماتی موزه میراث روستایی گیلان از اوایل سال 1381 آغاز گردید.
در اردیبهشت ١٣٨٤ اولین کارگاه این طرح (روستای جلگه شرق) راهاندازی و یک سال بعد افتتاح و به بهرهبرداری رسید. در اردیبهشت ماه ١٣٨٧ فاز دوم این پروژه (روستای جلگه مرکز) افتتاح شد. در همان زمان، کلنگ فاز سوم (روستای جلگه غرب) و در شهریور ١٣٨٧ کلنگ فاز چهارم (روستای کوهپایه غرب) به زمین زده شد.
در خرداد ١٣٨٨ این دو فاز افتتاح و همزمان عملیات اجرایی فاز پنجم (روستای کوهستان غرب) آغاز شد. در خرداد ١٣٨٩ فازهای پنجم و ششم(روستاهای کوهپایه شرق و کوهستان غرب)و همچنین ساختمان خانه پژوهشگران افتتاح شد.
مجید اخوان معاون میراث فرهنگی استان گیلان در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به استقبال گردشگران داخلي و خارجي از موزهی میراث روستایی گیلان گفت: موزه میراث روستایی گیلان تا کنون موفق به کسب چندین جایزه و گواهینامه از سوی نهادهای ملی و بین المللی شده به طوري که سال گذشته اين موزهی چهار فصل به عنوان موزه برتر استان انتخاب شد.
معاون میراث فرهنگی استان گیلان با بيان اينکه 9 فاز اجرايي موزهی میراث روستایی گیلان، اظهار داشت: با تکميل فاز 6 اين موزه، عمليات اجرايي فاز 7 در حال اجرا است که بر اساس پيش بيني به عمل آمده تا پايان پاييز 92، اين فاز نيز به مرحله بهره برداري خواهد رسيد.
انتهاي پيام//