.به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران بار سنگین مسئولیت تنها بیمارستان کیش با مراجعه بیش از 141 هزار و 891 نفر در سال این روزها جوابگوی جمعیت 30 هزار نفری کیش به همراه روزانه 30 پرواز داخلی و خارجی و ورود بیش از یک میلیون و 250 هزار نفر گردشگر داخلی وخارجی در سال نیست. این در حالی است که کارکنان کشتی های عبوری، اسکله های نفتی جزایر لاوان، هندورابی، سیری و بنادر چارک و آفتاب در اطراف جزیره کیش نیاز مبرم به یک اورژانس مجهز هوایی و دریایی نیز دارند که می تواند مرکزیت خدمات درمانی آنها جزیره کیش باشد.
با توسعه روز افزون جزیره کیش و ساخت بزرگترین پروژه های عمرانی، خدماتی، صنعتی و گردشگری، رفته رفته نیازهای کیش مانند داشتن دو بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی برای رفاه، امنیت و سلامت ساکنان و گردشگرانی که روزانه به این جزیره زیبا سفر می کنند احساس می شود.
بار سنگین مسئولیت تنها بیمارستان کیش سالهاست که بر دوش گردانندگان آن سنگینی می کند. و آمارها نشان می دهد که این بیمارستان متعلق به سازمان منطقه آزاد کیش رفته رفته نمی تواند جوابگوی همه ساکنان و گردشگران باشد.
بیمارستان کیش در زمانی ساخته شد که جمعیت ساکن در این جزیره کمتر از هفت هزار نفر بود اما امروز با توسعه و پیشرفت گردشگری در نگین خلیج فارس تنها بیمارستان کیش از عهده این مسئولیت بار سنگین برنخواهد آمد.
مسئولان و متولیان بهداشتی و درمانی استان و کشور کلید طرح توسعه این بیمارستان را در سه فاز و از سال 1381 رقم زدند اما تغییر مدیریتها حرکت ساخت و اتمام آن را کند کرد. در سال های 1384 تا 1389 دو فاز آن به بهره برداری رسید و فاز سوم با روی کار آمدن مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش و همچنین سرپرستی جدید بیمارستان نیز درحال انجام است.
دکتر غلامرضا آذرمهر سرپرست بیمارستان کیش و رئیس مرکز توسعه سلامت جزیره در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح توسعه تنها بیمارستان کیش در سال 1384 در سه فاز آغاز شده بود که دو فاز آن تا کنون به بهره برداری رسیده است و بسیاری از مشکلات مراجعه کنندگان حل شده است.
وی عنوان کرد: فاز سوم طرح توسعه بیمارستان نیز حدود چهار ماه قبل از حضور بنده آغاز شده بود عملیات اجرایی فاز سوم که از اهمیت زیادی هم برخوردار است شامل بخش ام- آر- آی است و خوشبختانه 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
آذرمهر با بیان اینکه تمامی تجهیزات و امکانات آن نیز خریداری شده، اظهارداشت: دستورات لازم برای خرید دستگاه ام - آر - آی نیز توسط معاون اجرایی رئیس جمهور به سازمان منطقه آزاد کیش صادر شده است.
وی با اظهار اینکه مردم جزیره کیش برای انجام مراحل عکسبرداری هزینه های سنگینی برای رفتن به سرزمین اصلی متحمل می شوند، افزود: فاز سه طرح توسعه بیمارستان جزیره کیش در حال حاضر مراحل پایانی را می گذراند در این فاز نیز طرح اورژانس هوایی پیش بینی شده است و طراحی باند هلی کوپتر آن نیز انجام شد. همچنین آمبولانس دریایی که در این طرح قطعا مورد نیاز خواهد بود.
رئیس مرکزتوسعه سلامت کیش به عملکرد تنها بیمارستان کیش در سال اشاره کرد و افزود: همانگونه که آمار 141 هزار و 891 نفری سال گذشته نشان از حجم بالای مراجعه کنندگان به این بیمارستان را به خوبی نشان می دهد طب اورژانس سی – پی- آر در احیاء 88 درصد بیماران قلبی موفقیت بوده است و با کمال تاسف 12 درصد مراجعه کنندگان معادل هفت نفر فوت کرده اند. موارد منتقل شده توسط آمبولانس 71 درصد که در سه شیفت صبح، بعد از ظهر و شب به ترتیب 12، 14 و 23 نفر موارد احیاء قلبی و ریوی انجام گرفته است و می توان گفت که بیمارستان کیش در کشور جزء بهترین ها در بخش طب اورژانس سی- پی- آر است.
دکتر آذر مهر به آمار پزشکان متخصص بومی و غیربومی اشاره کرد و افزود: 14 متخصص بومی و غیربومی در بیمارستان کیش فعالیت می کنند. همچنین ظرفیت تنها بیمارستان جزیره کیش 64 تخت خوابی است که سطح اشغال آن 53 درصد است و همه پزشکان و کارکنان با تمامی ظرفیت توان خود در خدمت مراجعه کنندگان انجام وظیفه می کنند.
سرپرست بیمارستان کیش با ابراز گلایه مندی از برخورد بعضی از مراجعه کنندگان نسبت به پزشکان و پرستاران این بیمارستان گفت: با کمال تاسف بعضی از مراجعه کنندگان در خصوص خدمات درمانی و حتی هزینه های درمان عجولانه قضاوت هایی می کنند که درست نیست و کم لطف هستند و گاهی برخوردهایی می کنند که در شان پزشکان و کارکنان بیمارستانی نیست باید صبوری و بردباری خود را حفظ کنند تا پزشک و کادر درمانی با آسایش و آرامش بیشتری به وظایف خود در مقابل بیماران بپردازد.
مدیران منطقه آزاد کیش که سعی در جذب سرمایه گذاری های کلان اقتصادی در حوزه های گردشگری و توریستی هستند باید شرایطی را هم فراهم کنند تا دانشگاه علوم پزشکی و سازمان تامین اجتماعی هم بتواند برای رفاه حال بیشتر ساکنان این جزیره اقدام به احداث یک بیمارستان دگیر کنند.
یکی از نکات مهم دیگری که هنوز در کیش به آن بی مهری می شود راه اندازی اورژانس های هوایی و دریایی است که سالهاست نیاز آن در جزیره کیش و سایر جزایر اطراف آن در غرب هرمزگان احساس می شود حوادث و اتفاقات در دریا همیشه در کمین صیادان، دریانوردان، اسکله های نفتی و کشتی ها و قایق های عبوری از اطراف کیش بوده و هست و چه بسا عزیزانی که بخاطر فقدان اورژانس و آمبولانس دریایی در کیش تسلیم مرگ در دریا شدند. با راه اندازی این دو اورژانس در منطقه آزاد کیش حتی جزایری مانند لاوان، هندورابی و بنادر چارک و آفتاب نیز می توانند از خدمات آن بهره مند شوند./ش