بعضي متخصصان تخمين مي زنند كه رژيم غذايي مي تواند در دست كم، يك سوم از كل موارد سرطان ها دخالت داشته باشند.

دکتر زهرا عبداللهی، متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در مورد ارتباط تغذیه با سرطان گفت:سرطان از جمله بيماري هائي است كه تغذيه صحيح در پيشگيري و درمان آن مي تواند نقش داشته باشد.تا به حال غذاي مشخصي كه سرطان زا باشد، شناخته نشده است اما بعضي مواد شيميايي، آفت كش ها، سم ها و مــواد افـــزودني و حتــي آلوده كننده هايي كه به طور اتفاقي وارد غذاها مي شوند، مي توانند از دسته مواد سرطان زاي قوي باشند. اداره دارو و غذا كنترل جدي اين عوامل را اجباري كرده است.بعضي متخصصان تخمين مي زنند كه رژيم غذايي مي تواند در دست كم، يك سوم از كل موارد سرطان ها دخالت داشته باشند. به عنوان مثال، شيوع بالاي سرطان هاي مري و معده در مناطقي كه از غذاهاي نمك سود شده، دودي (برنج و ماهي دودي و ....)، نيتراتي (سوسيس، كالباس) استفاده مي كنند مشاهده مي شود.

عبدالهی ادامه داد:دريافت بالاي نمك و نيترات و تركيبات موجود در دود، از دسته عوامل خطر بروز اين سرطان ها به شمــار مي رود. چاقـــي، شيوه غلط زندگي، بي تحركي، رژيم غذايي، فاقد سبزي ها، ميوه ها و غلات كامل، ماهي و ماكيان در ايجاد و پيشرفت سرطان هاي سينه و روده نقش موثري دارند. 

وی در خصوص این که چه عواملي در ايجاد سرطان ها نقش دارند عنوان کرد:استعداد ژنتيكي، عوامل محيطي مانند سيگار كشيدن، قرار گرفتن و در معرض دود سيگار، آلـــودگي هــوا، قرار گرفتـن در معــرض آفتاب شديد و اجزاي آلوده كنده رژيم غذايي مانند آفت كش ها و سم ها، نگهدارنده ها،
افزودني ها و رژيم هاي غني از چربي، گوشت قرمز، غذاهاي فرآيند شده، رژيم هاي عاري از سبزي ها و ميوه ها و شيوه غلط زندگي، بي تحركي مي توانند در ايجاد انواع سرطان ها نقش مهمي داشته باشند.

وی اظهار کرد:برخي از مواد غذايي ممكن است حاوي مواد پيشگيري كننده از انواع سرطان ها هستند  که یکی از این مواد انتی اکسیدانها هستند.آنتي اكسيدان ها كه در منابع مختلفي از غذاها يافت مي شوند، مي توانند در برابر سرطان ها اثر محافظتي داشته باشند. آنتي اكسيدان ها با كاهش راديكال هاي آزاد در بدن، در پيشگيري از انواع سرطان ها نقش مهمي دارنــد. راديكــال هاي آزاد يــك جزء شيميايي بسيار فعال مي باشد كه حاوي يك يا تعدادي الكترون هاي جفت نشده مي باشند كه به طور طبيعي در سيستم تنفسي و اكسيداسيون و سيستم ايمني بدن نقش مهمي دارند. اما فعاليــت بيش از حد، يا مقاديـــر بيش از اندازه آن ها مي تواند به بدن آسيب برساند و بافت هاي مختلف بدن را تخريب نمايد. آنتي اكسيدان ها به طور طبيعي از فعاليت بيش از حد آن ها جلوگيري كند.
عبدالهی خاطر نشان کرد:مواد آنتي اكسيداني شامل: سلنيم، كاروتنوئيدها، ويتامين C، ويتامين E مي باشند كه مانع از آسيب سلول ها و بافت ها ميشوند و مي توانند از بروز تغييرات سلول هاي بدخيم جلوگيري نمايند./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار