دکتر زهرا عبدالهی، مسئول دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:ماه مبارک رمضان ماه میهمانی الهی است که مسلمانان با تحمل گرسنگی و تشنگی و محدودیتها، از سفره نعمات مادی و معنوی بهره مي گيرند. روزه باعث می شود که اعضای بدن بخصوص دستگاه گوارش و ســاير دستگاههايي كه به نحوي در هضم و جذب مواد غذايي دخالت دارند و در طول ۱۱ ماه مشغول فعالیت بوده اند به مدت یکماه استراحت کرده و نیروی تازه ای بگیرند بعد از روزه داري به نحو بهتري اعمال خود را انجام دهند.
وی ادامه داد:مطالعات متعددي نقش موثر روزه داري را در بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند. در اغلــب بيماريهائي كه عادات غلط غذايي، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داري مفيد است. با روزه گرفتن ،ذخایر چربیهای مضری که مخصوصاً در ناحیه شکم تجمع پیدا کرده و می
تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند ، کاهش یافته و سموم بدن دفع می شود.
ميزان چربيهاي نامطلوب موجود در خون با روزه داري تنظيم مي شود ميزان چربي هاي مفيد خون نيز افزايش مي يابد.
عبدالهی با بیان این که در ماه مبارك رمضان نيز مانند ساير دوران، پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل شامل گروه هاي اصلي غذايي یعنی گروه نان و غلات، گروه ميوه ها ،گروه سبزيها، گروه گوشت و جايگزين هاي آن ( تخم مرغ،حبوبات) وگروه شير و فراورده هاي آن ( ماست ،پنير) در حد اعتدال ضروري است افزود:با رعايــت تـنوع و تعادل در برنامه غذايي روزانه ، نيازهاي تغذيه اي بدن شامل آب، املاح، ويتامين ها، پروتئين و انرژي مورد نياز تامين مي شود. افراد روزه دار همانند زماني كه روزه دار نيستند بهتر است سه وعده غذا يي داشته باشند./ح