وی افزود: تنوع به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزیها و میوهها، گروه گوشت و جایگزینهای آن و تعادل به معنی استفاده از همه گروههای غذایی به مقدار کافی و بدون کمخوری یا پرخوری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود، بیان کرد: بهتر است برای سحری غذاهایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش میدهند.
زینالو ادامه داد: بهترین مواد غذایی برای سحر، مواد غذایی دارای پروتئین و فیبر مانند نان سبوسدار، برنج، ماکارونی، حبوبات، انواع گوشتها، سالاد، سبزیجات تازه و میوهها هستند.
این مسئول با بیان اینکه بهتر است بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای پر رنگ اجتناب شود، چراکه موجب کاهش جذب آهن، افزایش دفع ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز میشود، تصریح کرد: بر این مبنا، نوشیدن آب یا آبمیوه طبیعی توصیه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در تشریح وعده غذایی افطار بیان کرد: بهتر است افطار را با یک وعده غذایی ساده مانند چای کمرنگ، شیر گرم یا آب ولرم، خرما و کشمش آغاز کرد و به تدریج مواد غذایی سبک مانند کمی سوپ یا شیر برنج و نان و پنیر همراه با سبزی، گردو یا گوجه فرنگی، مصرف شود.
زینالو با اشاره به اینکه به فاصله دو ساعت بعد از افطار میتوان از مواد غذایی مانند سوپ ساده و کمچرب، آش با حبوبات کم، حلیم بدون روغن، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوسدار و تیره به همراه ماست و خیار و سبزی خوردن، به عنوان شام استفاده کرد، توصیه کرد: از میوهها و سبزیها، آب و سایر نوشیدنیها، ساعتی قبل از خواب استفاده شود./ج1