به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، آمار بالای تولید محصولات کشاورزی در خوزستان نشان از تلاش بسیار زیاد در این عرصه است که اگر این تلاش به صورت مکانیزه و تخصصی انجام شود به قطع و یقین شاهد جهش در میزان آمارهای تولیدات کشاورزی خواهیم بود.
مکانیزاسیون در صنعت کشاورزی میتواند به نوعی سرعت عمل را در این صنعت به شدت افزایش داده و میزان تولیدات کشاورزی را رشد چشمگیری دهد، ولی متاسفانه در استان خوزستان وضعیت مکانیزاسیون بسیار وخیم و عقب مانده است به نوعی که بسیاری از کارشناسان معتقدند مکانیزاسیون در صنعت کشاورزی خوزستان کودک نارسی است که نیازمند حمایت و تقویت دارد.
میزان کشاورزی مکانیزه در خوزستان ناچیز است
یک کارشناس کشاورزی و مکانیزاسیون در این زمینه میگوید: صنعت کشاورزی بسیار سخت و دشوار است و فرآیند به نتیجه و به برداشت رساندن کاشتهها بسیار زحمت و تلاش میخواهد که باید این زحمات را زیر سایه مکانیزاسیون به حداقل رساند و تولیدات محصولات کشاورزی را افزایش داد.
محمدعلی رحمانیان با اشاره به اینکه باید از تکنولوژی روز در این زمینه استفاده کرد، افزود: در استان خوزستان کشاورزان هنوز برای استفاده از تراکتور مشکل دارند، ولی در سایر نقاط جهان حتی کشت و قرار دادن بذر در زمین کشاورزی را با دستگاه انجام میدهند و همزمان با کشت مثلا ذرت کود مورد نیاز در کنار بذر نیز قرار میگیرد.
وی تاکید میکند: مکانیزاسیون در بخش کشاورزی در خوزستان مغفول مانده است به نحوی که شاید بتوان گفت تنها 10 تا 18درصد مزارع کشاورزی خوزستان به صورت کاملا مکانیزه کشت میشوند و این آمار در خوزستانی که اصلیترین صنعت فعالش کشاورزی است، قدری تاسف برانگیز است.
مکانیزانسیون حلقه مفقوده کشاورزی خوزستان
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در این زمینه میگوید: کشاورزی در خوزستان اصلیترین منبع درآمد مردم به شمار میآید و به این دلیل باید برای تقویت این صنعت از همه توان موجود استفاده کرد و اصلیترین روش برای حمایت از این صنعت مولد مکانیزاسیون و تجهیز اراضی کشاورزی است.
اسماعیل جلیلی با اشاره به عقب ماندگیها در خوزستان در این زمینه میگوید: در شرایط کنونی اراضی کشاورزی به صورت کاملا سنتی کشت میشود و حتی آبیاری مزارع خوزستان به صورت غرق آبی انجام میشود و این روشها باعث میشود تا میزان تولید محصولات کشاورزی رشد چشمگیری نداشته و رشد هزینهها با رشد تولیدات متناسب نباشد.
وی با اشاره به اینکه باید اعتبارات را به این بخش سوق داد، افزود: باید اعتبارات را در بخش کشاورزی به مکانیزاسیون و صنایع جانبی سوق داد و در این زمینه باید کوشید تا مدیریت منابع مالی و انسانی به این سو هدایت شود.
جلیلی میافزاید: مدیر منابع انسانی در این زمینه ارتقای سطح آموزشهای ارائه شده در این بخش است و باید کوشید تا با افزایش آموزشها در این زمینه شرایط را برای استفاده هرچه بیشتر از مکانیزاسیون و تجهیزات کشاورزی بهبود بخشیم.
قیمت گران تجهیزات اصلیترین مشکل کشاورزان
مشکلات اساسی برای استفاده از تجهیزات کشاورزی وجود دارد و در این زمینه بررسیهای زیادی انجام شده است، تامین هزینههای خرید و نگهداری تجهیزات کشاورزی یکی از اصلیترین مشکلات در این زمینه به شمار میآید.
یک کشاورز خوزستان میگوید: قیمت بسیار زیاد تجهیزات و امکانات کشاورزی باعث میشود تا کشاورزان رغبت کمتری به خرید این امکانات داشته باشند.
محمدرضا احمدزاده میافزاید: قیمت بسیار زیاد ادوات کشاورزی مشکلی است که همیشه وجود داشته است و هزینههای بسیار زیاد نگهداری از آن باعث میشود تا بسیاری از کشاورزان از خرید این امکانات منصرف شوند.
این کشاورز خوزستانی میافزاید: بیش از شش ماه است برای خرید یکی از ادوات کشاورزی به حساب شرکتهای تولیدکننده هزینه مورد نیاز را واریز کردهام ولی هنوز این امکانات به دستم نرسیده است.
عدم استفاده از مکانیزاسیون باعث افزایش هزینهها میشود
رئیس انجمن صنفی کشاورزان دزفول در این زمینه میگوید: میزان استفاده از مکانیزاسیون در صنعت کشاورزی خوزستان بسیار ناچیز است و باید در این میزان تجدیدنظر شود.
ناصر نظرزاده خاطرنشان میکند: عدم استفاده از مکانیزاسیون در این بخش باعث افزایش هزینههای تمام شده تولیدات کشاورزی میشود و باید برای افزایش رونق اقتصادی در این بخش تلاش کرد تا هزینهها را کاهش داد و تنها روش در این باره افزایش استفاده از مکانیزاسیون است.
وی خاطر نشان میکند: عدم استفاده از مکانیزاسیون باعث میشود تا استفاده از نیروی انسانی در کشاورزی افزایش یابد و این بازده کار و دقت عمل را کاهش میدهد.
مکانیزاسیون حلقه مفقوده صنعت کشاورزی در خوزستان به شمار میآید و در صورتی که این تکه از پازل کشاورزی خوزستان به صفحه افزوده شود، مطمئنا سود آوری و میزان تولیدات کشاورزی در خوزستان افزایش خواهد یافت./س