وي افزود: بر اين اساس بعد از 50سالگي 50درصد، 60سالگي دو سوم و بعد از 75سالگي 90درصد مردم فشارخون بالا دارند و نکته حايزاهميت اين که پرفشاري ريسک ايجاد برخي بيماريهاي مهم ديگر همچون نارساييها و سکتههاي قلبي، اختلالات بينايي، مشکلات کليوي و .. را افزايش ميدهد و مهمترين عامل خطر بروز اين بيماريها محسوب ميشود.
دکتر دادگر درباره موانع روزهداري مبتلايان به فشارخون بالا همچنين تأکيد کرد: با توجه به طولاني بودن روز و گرمي هوا، بيماراني که فشارخونشان هنوز کنترل نشده و نوسانات فشارخون دارند، بهتر است تا زماني که ميزان فشارخون کنترل شود، روزه نگيرند.
وي خاطرنشان کرد: بيماراني که بطور اجباري بايد سه نوبت دارو مصرف کنند، نبايد روزه بگيرند و آنها که فشارخون بالا همراه با عارضه دارند، براي روزهداري بهتر است با پزشک معالجشان مشورت کنند.
مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علومپزشکی مشهد با اشاره به اين که «بيماري شايع نارسايي عروق کرونر بزرگترين عامل مرگ و مير در دنيا و کشور ماست»، تصريح کرد: تنها در صورتي که حداقل بيش از 4ماه از بروز سکته قلبي فرد گذشته باشد و علايم تپش قلب مشاهده نشود و بطور کلي وضعيت بيمار کنترلشده و مطلوب باشد، روزهداري منعي ندارد و با اين حال، توصيه ميشود در صورت بروز هرگونه مشکل، بطور حتم با پزشک معالج مشورت شود.
دکتر دادگر افزود: در سکته هاي قلبي، 6 تا 8 هفته طول ميکشد تا محل زخم ترميم شود، از اين رو بيماراني که به تازگي سابقه سکته داشتهاند و نيز آنها که اخيرا دچار نارساييهاي قلبي و تنگي عروق قلب شدهاند و از علايمي مانند تپش قلب، سنگيني جدارسينه و تنگي نفس رنج ميبرند و وضعيتشان هنوز کنترل نشده، نبايد روزه بگيرند.
وي در رابطه با روزهداري آندسته از بيماران قلب و عروق که عمل جراحي قلب و يا تعويض دريچه قلب داشتهاند، نيز خاطرنشان کرد: اين افراد حداقل سه ماه اول پس از جراحي نبايد روزه بگيرند اما پس از آن براي روزهگرفتن صلاحديد پزشک را در نظر بگيرند.
مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علومپزشکی مشهد درباره روزه گرفتن بيماران مادرزادي قلبي اظهار کرد: اين افراد به هيچ وجه نبايد روزه بگيرند، چون غلظت خونشان افزايش مييابد و مشکلات بعدي را براي آنها به همراه دارد.
اين متخصص قلب و عروق تأکيد کرد که در صورت روزهداري، اغلب داروهاي بيماران را ميتواند دو نوبت سحر و افطار تنظيم کرد تا چنانچه وضعيت کنترل شده دارند، بتوانند روزه بگيرند و با دادن اين امکان، تقويت روحيه نيز ميشوند.
دکتر دادگر با بيان اين که «تمام ادويهجات بدليل خاصيت ضدچربي بودن و به اندازه، براي بيماران قلبي مفيد هستند»، درباره تغذيه اين افراد در ماه مبارک رمضان گفت: هنگام افطار از هرگونه پرخوري و مصرف غذاهاي پرچرب و پرنمک به شدت بپرهيزند و بيشتر چربيهاي غيراشباع مانند زيتون و ذرت و کمتر از 10درصد چربيهاي اشباع استفاده کنند.همچنين مصرف سبزي و ميوه را به طور جد در برنامه سحري و افطار بگنجانند.