به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ يكي از ويتامينهاي مورد نياز و ضروري بدن روي است كه در صورت كمبود آن بدن ميتواند دچار مشكلاتي در زمينه حس چشايي گردد.
گفتني است اين كمبود روي سبب ميشود تا فرد دچار تغييراتي در شناسايي طعم و مزه غذاها گردد.
بررسيها نشان ميدهند افرادي كه دچار سطح پاييني از روي در سلولهاي قرمز خون خود بودند كمتر قادر به تشخيص طعم شوري در غذاها بودند.پزشكان علت اين امر را نقش روي در توليد آنزيمهاي بزاقي در دهان معرفي ميكنند.
از ديگر علائم كمبود روي كه ميتوان به آنها اشاره كرد عفونتهاي مكرر بدن مانند سرما خوردگي و آنفولانزا، تاخير در بهبود زخمها به دليل كاهش عمليات ترميم و تجديد سلولي است.
پزشكان توصيه ميكنند تا با انجام آزمايش افراد ميزان روي بدن خود را تعيين كنند و در صورت كمبود با صلاحديد پزشك معالج از غذاها و يا مكملهاي خوراكي مجاز براي رفع كمبود بدن استفاده كنند.