فریبا محسنی، فوق تخصص غدد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، افزود: همزمان با قرار گیری در ایام گرم تابستان مصرف بستنی به عنوان شیرینترین و خوش طعمترین خوراکی خنک در بین عموم افراد افزایش مییابد که در این میان در اغلب موارد بستنیهاي سنتی در رنگها و طعمهای متفاوت جایگاه ویژهای پیدا کرده است.
وی با اشاره به عدم مصرف بستنیهای سنتی در افراد تاکید کرد: این بستنیها در بیشتر موارد حاوی مقادیر بالایی خامه، چربی و مواد قندی فراوان نسبت به سایر بستنی ها هستند که این امر نه تنها منجر به افزایش ناگهانی قند خون در افراد و بزرگسالان بلکه بروز اولین جرقههای خطر ابتلا به چاقی و دیابت در کودکان سالم نیز میشود.
این فوق تخصص غدد در زمینه میزان مصرف بستنی در کودکان نیز گفت: در اغلب موارد بسیاری از والدین بر این باورند که مصرف بستنی بیش از یک یا دو واحد یک بستنی لیوانی متوسط برای فرزندانشان مضر است در صورتیکه کودکشان دارای مشکلات چاقی یا افزایش قند خون نباشد مصرف بستنی به عنوان یک ماده مغزی دارای منابع غنی لبنیاتی چون شیر و تخم مرغ برای رشد شان بین 3 تا 4 واحد در روز توصیه میشود.
فریبا محسنی تصریح کرد: البته باید به این نکته توجه شود که مصرف بستنیها در رنگهای مختلف و یا به صورت شکلاتی برای عموم افراد مضر بوده و به ویژه برای کودکان مصرف بستنیهای وانیلی و ساده و یا زعفرانی پاستوریزه به علت نداشتن مواد رنگی و اسانس و سایر افزودني هاي دیگر توصیه میشود و برای کودکانی که معمولا لبنیاتی چون شیر یا ماست و پنیر استفاده نمیکنند مصرف بستنی جایگزین مناسبی محسوب می شود.
وی در پایان نیز در خصوص مصرف انواع نوشیدنیهای خنک حاوی مواد قندی و حاضری نیز اظهار داشت: بهترین نوشیدنیها از نوع خانگیتان به ویژه خاک شیر و شربتهای خانگی با شکر کمتر هستند و در صورت امکان آب خنک به عنوان سالمترین نوشیدنی تابستانی و یا چای سرد و دوغ در سراسر دنیا شناخته شده و مورد تائید است./ح