عضو مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: مصرف خودسرانه برخی گیاهان دارویی خطرآفرین است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران علی بابایی اظهار کرد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یزد همزمان با تاسیس دانشکده داروسازی در این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه طرح‌های پژوهشی متعددی در زمینه‌های مختلف در این مرکز در حال انجام است، افزود: نخستین طرح تحقیقاتی در این مرکز در زمینه تاثیر مصرف انار بر وضعیت فشار خون در مردم استان یزد بوده زیرا مصرف انار در بین مردم یزد زیاد است.

بابایی همچنین بررسی وضعیت ضد درد و ضد صرع گیاه دارویی آنغوزه را از دیگر طرح‌های پژوهشی در حال بررسی در این مرکز عنوان کرد.

وی ادامه داد: مصرف داروهای گیاهی با روشی که مردم در حال استفاده از آن هستند در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کمتری دارد چراکه مردم از مدت‌ها قبل با گیاهان دارویی آشنایی دارند و روش مصرف و مقدار مصرف داروها را می‌دانند.

بابایی توصیه کرد: مردم می‌توانند برای تسکین دردهای معمولی مثل سردردهای پیش پا افتاده، دل دردهای معمولی و یا ناراحتی‌های عصبی معمولی از داروهای گیاهی استفاده کنند زیرا این داروها عوارض جانبی کمتری دارند.

عضو مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یزد اضافه کرد: امروزه مصرف انواع گیاهان دارویی به دلیل گسترش روابط و آگاهی بیشتر مردم، زیادتر از قبل شده و اغلب مردم با داروهایی سر و کار پیدا کرده‌اند که قبلاً آنها را نمی‌شناختند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: از طرف دیگر مشخص شده است برخی گیاهان دارویی عوارض جانبی برجسته‌ای دارند و حتی می‌توانند بر روی داروهای شیمیایی که مردم برای برخی بیماری‌هایشان مصرف می‌کنند، تاثیر بگذارند.

وی در پاسخ به اینکه هنگام تهیه داروهای گیاهی از عطاری‌ها به چه مواردی باید دقت شود، گفت: فروشندگان این مراکز باید اطلاعات و شناخت کافی در زمینه خواص داروهای گیاهی داشته باشند.

بابایی گفت: بهتر است داروهای گیاهی از مراکزی تهیه شوند که دارای مجوز یا عضو اتحادیه باشند.
برچسب ها: یزد ، دارو ، گیاهی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.