وی افزود: در همین راستا نیز 23 طرح با سرمایهگذاری 8 هزار و 700 میلیارد تومان و اشتغال بیش از 14 هزار نفر در سطح استان در دست اجراست.
رئیس کارگروه توسعه بخش معدن خراسانرضوی گفت: با واحدهای موجود و طرحهای در دست احداث میتوان به اهداف سند برنامه پنجم در رابطه با تولید کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی، شمش فولاد و نورد در استان دست یافت.
استاندار خراسانرضوی در ادامه با اشاره به هدف گذاری دولت مبنی بر تولید سالانه 17.5 میلیون تن کنستانتره در منطقه سنگان، بر لزوم استقرار خوشه آهن و فولاد در منطقه سنگان خواف تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف، طرح تجهیز سنگان و سنگ آهن فولاد سنگان و هم چنین طرحهای صنعتی و معدنی توسعه ملی، مجتمع فولاد خراسان و فولاد شرق کاوه به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
فروزان مهر با بیان اینکه برای استقرار صنعت فولاد در منطقه خواف بیش از 13 میلیون متر مکعب آب، 295 مگاوات برق و 310 میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز است، بر تامین زیرساختهای مورد نیاز تاکید کرد.
استاندار خراسانرضوی با اشاره به اهمیت تامین آب مورد نیاز این طرح اظهار داشت: باید از روشهای بازچرخانی پساب، چاههای آب غیرشرب، استفاده از روان آبها، آبهای سطحی و خط انتقال در این راستا بهره گرفت.
رئیس ستاد اجرایی توسعه بخش معدن خراسانرضوی، پرهیز از خام فروشی و استقرار صنایع فرآوری معدن و صنایع پایین دستی این صنعت را از جمله راهبردهایی دانست که منجر به ایجاد ارزش افزوده مثبت در اقتصاد استان و توسعه اقتصادی میشود.
وی گفت: برای تحقق این مهم از سرمایه گذاران بخش غیردولتی حمایتهای لازم صورت میگیرد.
گفتنی ست در ابتدای این جلسه جعفری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه منطقه خواف، عسلویه معدنی کشور محسوب میشود، بر اهتمام دولت مبنی بر حمایت از سرمایهگذاری در این بخش و تامین زیرساختهای مورد نیاز تاکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بی بدیل معدنی سنگان خواف در خراسانرضوی گفت: استفاده از توانمندی و ظرفیتهای این منطقه در جهت توسعه اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده با جدیت دنبال میشود./ج1