به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، بابک ارسیا سرپرست مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران با اشاره به راه اندازی گروه مطالعاتی بررسی ابعاد"زیست محیطی" و "گردشگري" بیابان های ایران گفت: طی سال های اخیر فرصت ها و تهدیدهای وجود بیابان و کویر در گستره خاک ایران مورد بحث پژوهشگران و علاقه مندان محیط زیست و گردشگری قرار گرفته است.
ارسيا با بيان اينکه دو دیدگاه عمومی حول موضوع بیابان مورد بحث پژوهشگران و علاقه مندان محیط زیست و گردشگری قرار گرفته که البته هیچ کدام ناقض ديگري نيست، تصريح کرد: از يک بعد دیدگاه "زیست محیطی" موضوع خطر گسترش بیابان در ایران و لزوم بیابان زدایی و جلوگیری از آثار اخیر گسترش بیابان ها در منطقه نظیر ریزگردها توجه و تمرکز دارد و از جنبه ديگر ديدگاه "گردشگري" بر موضوع استفاده از قابلیت های گردشگری کویر و بیابان های ایران تکیه می کند.
سرپرست مركز گردشگري علمي- فرهنگي دانشجويان ايران تشکيل گروه مطالعاتي ابعاد "زيست محيطي" و "گردشگري" بيابان هاي ايران را زمينه ساز وحدت هدف دو ديدگاه طرح شده دانست و گفت: گردشگری در ایران به مجموعه بناهای تاریخی، مکانهای تفریحی، طبیعت، حمل و نقل، هتلداری و... گفته میشود ولي ظرفيت بیابان هاي موجود در کشور و زیباییهای منحصر به فرد نهفته در اين مناطق زير ظاهر خشک و خشن و رنج افزا ، مغفول مانده است.
وي با اشاره به اينکه فلات ایران در کمربند آب و هوایی خشک جهانی قرار گرفته و برطبق آمار 32 میلیون و 500 هزار هکتار اقلیم کویری در کشور ما وجود دارد که در 18 استان کشور پراکنده اند، ادامه داد: وسعت کویرهای ایران و ویژگیهای آن کشورمان را به عنوان يکي از معروفترین مناطق نيمه خشک جهان براي جذب طبيعت گردان مطرح خواهد کرد.
وي افزود: احياء، توسعه و بهرهبرداري اصولي از بيابان هاي موجود و حمايت پايدار و مستمر از منابع آب و خاك كشور از طريق مديريت علمي و رعايت اصول توسعه پايدار مي تواند ضمن حفظ زیستگاه اصلی پرندگان، چهارپایان و خزندگان و گونه هاي گياهي در 18 استان كويري و جلوگيري از تبديل اکوسيستم هاي طبيعي به بيابان، عرصه مناسبی را برای حضور گردشگران و رشد اقتصاد جوامع میزبان محلی فراهم مي کند.
انتهاي پيام/