به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نشریه آسيا تايمز ؛ افراسيابي با اشاره به فرصت جديد ایجاد شده براي گسترش روابط جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي عضو اتحاديه اروپا مي نويسد "پيروزي "حسن روحاني" بعنوان رييس منتخب ملت ايران در انتخابات اخير آن کشور فصل تازه اي از روابط ايران و اتحاديه اروپا را رقم خواهد زد. اتحاديه اروپا از ژوئيه سال 2012 ميلادي، تحريم هايي را عليه بخش نفتي ايران وضع کرده است. اکنون بايد ديد که اتحاديه اروپا کدام راه را بر مي گزيند. آيا به تشديد تحريم ها عليه ايران ادامه خواهد داد و يا آنکه سعي خواهد کرد با کاهش تحريم ها به رفع تنش هاي ايجاد شده بپردازد. نشانه هايي از دور شدن کشورهاي اروپايي از مسير آمريکايي ها در قبال ايران هفته گذشته مشاهده شد."
نويسنده با اشاره به روابط ايران و فرانسه و فرصت خوب ايجاد شده براي تعامل بيشتر دوجانبه مي افزايد "در زمان دولت "نيکلا سارکوزي" رييس جمهور پيشين فرانسه روابط ايران و فرانسه رو به سردي گراييد. با اين حال، در سال 2012 ميلادي با شکست سارکوزي در انتخابات و پيروزي "فرانسوا اولاند" رييس جمهور جديد فرانسه در انتخابات اميد تازه اي براي بهبود روابط ايران و فرانسه و گسترش روابط دوحانبه ايجاد شد. اکنون با پيروزي روحاني در انتخابات رياست جمهوري ايران اميد بهبود روابط تهران و پاريس بيش از پيش افزايش يافته است.
رييس جمهور فرانسه با تبريک به رييس جمهور منتخب ايران از حضور وي در کنفرانس "ژنو 2" به منظور رفع بحران سوريه استقبال کرد. يکي از علل عمده اقبال مجدد فرانسه به ايران بحران مالي و اقتصادي است که گريبانگير دولت فرانسه شده است. هيچ کشور اروپايي اي به اندازه فرانسه از تحريم هاي وضع شده اتحاديه اروپا عليه ايران آسيب نديده است چرا که تا پيش از اين کشور فرانسه پنجمين شريک اقتصادي بزرگ ايران بود. به گزارش رسانه هاي فرانسه در فاصله سال 2005 تاکنون، ميزان صادرات کشور فرانسه به ايران از 2 ميليارد يورو (2.6 ميليارد دلار) به 800 ميليون يورو کاهش يافته است. از سوي ديگر، شرکت نفتي "توتال" فرانسه ماه گذشته مجبور به پرداخت جريمه اي 400 ميليون دلار به دولت آمريکا در ارتباط با قراردادهاي نفتي اش با ايران شد.
با اين وجود توتال هنوز دفتر خود در تهران را فعال نگه داشته است و اميدوار است در آينده نزديک بتواند به فعاليت خود در تهران ادامه دهد. همچنين در بخش خودروسازي نيز دو شرکت مهم خودرو سازي فرانسه يعني شرکتهاي "پژو" و "رنو" با تبعيت از تحريم هاي وضع شده دولت آمريکا و اتحاديه اروپا عليه ايران مجبور به پايان دادن به فعاليت هاي خود در ايران شدند و يکي از بزرگترين بازار محصولات خود را از دست دادند. به گزارش روزنامه فرانسوي "لوموند" ميزان فروش شرکت پژو در سال 2012 ميلادي در اثر تحريم هاي ضد ايراني وضع شده کاهشي 16.5 درصدي داشته است. همچنين ايجاد موانع از سوي کشورهاي غربي بر سر راه ايجاد اعتبار در بانکهاي خارجي سبب شده تا شرکت هاي تجاري اروپايي در معامله با ايران دچار مشکل شوند."
افراسيابي در ادامه با ارايه راهکارهايي به دولت فرانسه خاطر نشان مي سازد که فرانسوي ها با در پيش گرفتن سياستي مناسب مي توانند روابط خود با ايران را گسترش دهند و در اين باره مي افزايد "دولت فرانسه پس از پيروزي روحاني در انتخابات مي تواند همکاري هايش با جمهوري اسلامي ايران در زمينه مسائل خاورميانه را افزايش دهد. دو کشور مي توانند درک مشترکي از بحران هاي ايحاد شده در دو کشور سوريه و لبنان با يکديگر داشته باشند.
در چنين شرايطي مي توان اميدوار بود که بصورت تدريجي روابط اقتصادي، تجاري و ديپلماتيک ميان دو کشور افزايش يابد. از ديدگاه ايران نيز دولت فرانسه بعنوان يکي از کشورهاي عضو گروه مذاکره کننده هسته اي 1+5 (که از پنج عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان تشکيل شده است) مي بايد نقشي گسترده تر در پيشبرد مذاکرات هسته اي ايفا نمايد. تنها در اين صورت است که گشايشي مطلوب در مذاکرات هسته اي ايران و قدرتهاي غربي بوقوع خواهد پيوست."