به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، کارشناس مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت :با گرم شدن هوا، بروز بیماری های روده ای و گوارشی افزایش می یابد وطبق آمار سال گذشته هزار و 549 نفر به دلیل ابتلا به بیماری های روده ای در خراسان شمالی به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها مراجعه کرده اند.
علیرضا فاضلی افزود : علایم و نشانه های بیماری های منتقله از آب و غذا شامل اسهال، تهوع، استفراغ و گرفتگی شکمی است که به طور متوسط در مدت 24 تا 48 ساعت پس از عفونت ظاهر می شود و یک تا 2 روز ادامه می یابد.
وی خاطر نشان می کند : تجویز مایعاتی مانند ORS برای جبران آب و املاح از دست رفته بدن و مصرف آب سیب رقیق شده طبیعی بدون اضافه کردن شکر و خوردن موز برای مبتلایان به اسهال مناسب است.
فاضلی مصرف مواد غذایی نظیر گوشت، مواد لبنی، انواع سس ها و کنسروها، حرارت ندادن کافی غذاها، مصرف غذاهای مانده، تخم مرغ نیم پز، بستی های غیر پاستوریزه، سالاد الویه، شیرینی های تر و خامه ای، آب های آلوده به ویژه در مسافرت ها جزو عوامل مستعد کننده ابتلا به مسمومیت به شمار می رود.
وی شستن دست ها قبل از تهیه و خوردن غذا به مدت حداقل 20 ثانیه با آب گرم و صابون، شستن ظرف ها پس از صرف غذا و رعایت دمای پخت غذا (حداقل 70 درجه سانتی گراد) و حرارت دادن کامل غذا به نحوی که قسمت های مرکزی مواد غذایی به خوبی گرم شود در پیشگیری از مسمومیت های غذایی موثر دانست./ب