به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،بخش بزرگی از تلفنهای همراه امروزی از سیستمعامل اندروید استفاده میکند و افزایش کاربران این سیستمعامل موجب شده است تا در بازههای زمانی کوتاه مدت، نسخههای جدیدتری از این سیستمعامل منتشر شود.
تاکنون به نامهایی که گوگل برای نسخههای مختلف اندروید درنظر گرفته است، توجه کردهاید؟ آیا میتوانید از روی نام آنها بگویید کدام سیستمعامل جدیدتر است و کدامیک قدیمیتر؟ در این مطلب سعی داریم شما را بیشتر با نامهایی که گوگل به نسخههای مختلف اندروید اختصاص داده است، آشنا کنیم!
پیش از هر چیز یادآور میشویم که هنوز دلیل مشخصی برای نامگذاریهای صورت گرفته از طرف گوگل بیان نشده است! بیشتر این نامها اسامی کیک، شیرینی، بستنی و به طور کلی خوراکیهای خوشمزهای است که بسیاری از افراد نیز به خوردن آنها تمایل دارند!
این روش نامگذاریهای عجیب و غریب را میتوان در نسخههای مختلف سیستمعامل مک از شرکت اپل نیز مشاهده کرد (بهعنوان مثال مک اواسایکس نسخه شیرکوهی!).
اندروید بتا اولین نسخه از اندروید بود که بهصورت آزمایشی در اوایل زمستان 1386 منتشر شد. پس از آن در پاییز سال بعد اولین نسخه رسمی و تجاری اندروید (1.0Android) روی تلفن همراه اچتیسی دریم انتشار یافت.
این سیستمعامل اکنون زیرنظر شرکتهای گوگل، Open Handset و Alliance در حال توسعه است و تا بهامروز ویرایشهای متفاوتی از آن منتشر شده که در هر یک باگها و نواقص قبلی رفع و امکانات جدیدی به آن اضافه شده است.
از سال 1388 نسخههای متفاوت اندروید با اسامی مختلفی نامگذاری شد. این اسامی اغلب خوراکیهای خوشمزهای را شامل میشود که اولین آنها به نسخه 1.5 اختصاص داشت. نسخههای مختلف این سیستمعامل به ترتیب عبارت است از:
ـ اندروید نسخه 1.5 یا Cupcake (نوعی کیک کوچک شبیه کیک یزدی)
ـ اندروید نسخه 1.6 یا Donut (نوعی نان شیرینی گرد شبیه پیراشکی)
ـ اندروید نسخه 2.0 تا 2.1 یا Eclair (نوعی شیرینی خامهای)
ـ اندروید نسخه 2.2 یا Froyo (نوعی دسر)
ـ اندروید نسخه 2.3 تا 2.4 یا Gingerbread (نان زنجبیلی)
ـ اندروید نسخه 3.0 تا 3.2 یا Honeycomb (کندوی عسل)
ـ اندروید نسخه 4.0.1 تا 4.0.4 یا Ice Cream Sandwich (بستنی حصیری)
ـ اندروید نسخه 4.1 تا 4.2 یا Jelly Bean (آبنبات ژلهای)
اکنون آخرین نسخه اندروید 4.2 یا همان آبنبات ژلهای است که در آذر 1391 منتشر شده است. تاکنون بیش از 500 میلیون دستگاه (تلفن همراه و تبلت) از این سیستمعامل استفاده میکند.
نکته جالب توجه در این نامگذاری علاوه بر تمرکز روی نام خوراکیها، مرتب بودن آنها طبق حروف اول و صرفنظر از دو نام است که با حروف A B آغاز میشود. بهنظر میآید گوگل، دو حرف A B را بهدلیل انتشار نسخههای 1.0 و 1.1 از فهرست خود حذف کرده و طبق اخبار منتشر شده در سایتها نیز احتمالا نسخه بعدی اندروید 5 یا Key Lime Pie (کیک لیمویی) خواهد بود.
علاقه بسیار گوگل و کارمندانش به نامهای اختصاص یافته به نسخههای مختلف اندروید زمانی آشکار میشود که گوگل، نمونههای پلاستیکی این خوراکیهای خوشمزه را در محوطه باز دفتر مرکزی خود در کالیفرنیا بهنمایش میگذارد./جام جم