ضعف در سرمایه گذاری از تهدیدهای اصلی بخش کشاورزی است چراکه در خوشبينانه ترین حالت کمتر از 5 درصد سرمایه گذاری کل کشور به بخش کشاورزی اختصاص يافته است.

علیرضا بزرگی عضو شورای کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: وزارت جهاد کشاورزی تامین کننده غذا و امنیت غذایی مردم است، بنابراین با توجه به وسعت و ارتباط این وزارتخانه با سایر بخشها باید بپذیریم که همه مشکلات بخش کشاورزی برعهده این وزارتخانه نیست.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور منتخب باید نگاه ویژه‌ای به بخش کشاورزی داشته باشد تصریح کرد: برای افزایش نرخ سرمایه گذاری باید وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در حوزه انرژی وزارت نیرو و در حوزه بازار و صنایع تبدیلی تکمیلی وزارت صنعت و معدن با وزارت جهاد کشاورزی همکاری کنند.
بزرگی با بیان اینکه حدود 18 میلیون هکتار اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی داریم گفت: اراضی مستعد قابل کشت که تا کنون محصولی در آن کشت نشده حدود 10 میلیون هکتار است، همچنین 90 درصد آب استحصالی کشور به بخش کشاورزی اختصاص یافته، این در حالیست که با توجه به این ظرفیتها بخش کشاورزی نزدیک به 15 درصد تولید ناخالص داخلی و 23 درصد اشتغال را به خود اختصاص داده و حدود 4.5 میلیون نفر کشاورز و بهره بردار و 23 میلیون نفر روستایی در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه ضایعات بخش کشاورزی حدود 30 درصد است گفت: ضعف در سرمایه گذاری از تهدیدهای اصلی بخش کشاورزی است چراکه در خوشبختانه ترین حالت کمتر از 5 درصد سرمایه گذاری کل کشور به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.

عضو شورای کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجمع تشخیص مصلحت نظام خرد شدن اراضی و غیر اقتصادی شدن کشاورزی را از جمله مشکلات این بخش دانست و اظهار داشت: افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی برای تولید کننده و مصرف کننده، پایین آمدن بهره وری در واحدهای تولید، فاصله زیاد بین تولیدکنندگان برتر و عام و راندمان 40 درصدی آب در بخش کشاورزی نشان دهنده تولید سنتی، غیر تجاری و غیر رقابتی در کشور است.

بزرگی با اشاره به اینکه بلایای طبیعی مثل سیل، تگرگ، خشکسالی و گرد و غبار ریسک را در این بخش افزایش می‌دهد افزود: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باید به بخش غیر دولتی واگذار شود.

وی با بیان اینکه سن بهره برداران بخش کشاورزی افزایش و سطح سواد آنها کاهش یافته تصریح کرد: با توانمند کردن منابع انسانی و انتقال جوانان به بخش کشاورزی، علاوه بر ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران ضریب امنیت غذایی و خودکفایی تولید محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد
بزرگی گفت: تحول نظام‌های بهره برداری، استاندارد شدن اندازه واحدهای تولیدی، درست شدن زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطی ضروری است.
وی با بیان اینکه کشاورزی معیشتی باید به صورت تجاری و رقابتی تبدیل شود افزود: طبق قانون برنامه پنجم توسعه حمایت دولت از بخش کشاورزی باید 35 درصد ارزش تولیدات بخش کشاورزی باشد بنابراین باید با تلاش همه جانبه به سمت تولید محصولات سالم پیش برویم و در کنار افزایش کمیت، کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش دهیم.

وی خاطر نشان کرد: اقتصادی کردن بخش کشاورزی از چالشهای بزرگ کشورهای دنیاست که باید توجه ویژه‌ای به آن صورت بگیرد.

انتهاي پيام/

برچسب ها: کشاورزی ، منابع ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار