تاثیرات اجتماعی عرفان اسلامی در تاریخ جهان اسلام بررسی شد

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم، رئیس موسسه فتوح اندیشه حجت در یک نشست علمی در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)، تاثیرات اجتماعی عرفان اسلامی در تاریخ جهان اسلام بررسی کرد،ودر ضمن به بررسی تاریخ آغاز و گسترش عرفان در طول تاریخ پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتراحمد رهداردردامه گفت:عرفان به مثابه رویکرد پیام دین و یک علم متاخر است.و درساحت شیعی عرفان به عنوان یک علم از قرن 8 به بعد بوجود آمده و قبل ازان عرفان به مثابه یک علم وجود نداشته است.
وی در ادامه به منابع شیعی غنی تر از سنی است اشاره کرد وگفت: در بهترین شرایط ، منبع اهل سنت قرآن و روایات نبوی است در حالی که شیعه علاوه بر اینها تراث عظیم ائمه(ع) را هم در اختیار دارد که بسیار غنی و جامع می باشد.وهمچنین همواره بین عارف و فقه رابطه وجود داشته ودارد.
حجت الاسلام و المسلمین رهداراظهار کرد: شیعه درطول تاریخ بسیار مورد ظلم قرار گرفته و به همین دلیل در شرایط خفقان در مواردی به تقیه روی آورده و از انجا که تشخیص شیعه بودن درعرفا بسیار کمتر از فقها می باشد لذا در چنین مواقعی بیشتر به تصوف روی آورده اند .
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد:اعتماد سازی اجتماعی برای فقه توسط عرفان صورت می گیرد فقه درحوزه ممیزات مذهبی وعرفان در حوزه اشتراکات مذهبی است.وهمچنین عرفان برنامه نمی دهد بلکه جهت و بستر را فراهم و مهیا می نماید وارائه برنامه توسط فقه صورت می گیرد.
رئیس موسسه فتوح اندیشه حجت با بیان اینکه در جنبش های اجتماعی رهبری با فقیه است و نه با عارف،گفت: : بین فقیه و عارف رابطه تنگاتنگی در مذهب شیعه و جود دارد این چیزی است که در مذهب تسنن وجود ندارد به گونه ای اگر عارف نبود فقیه به رهبری نمی رسید./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.