شایع ترین علت کم خونی، کمبود آهن است.

رئیس انجمن تالاسمی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه شایع ترین علت کم خونی، کمبود آهن است،

گفت: کمبود آهن معمولا در میان شیرخوارگان، زنان باردار، نوجوانان و جوانان دیده می شود ولی علائم آن در سنین مختلف متفاوت است و این علائم در دوره شیرخوارگی معمولا به صورت بی قراری، گریه های بی مورد، عدم رشد کافی و تمایل به خوردن خاک،مهرنماز و گچ دیوار بروز می کند.

کوثریان افزود: متأسفانه نداشتن شناخت از بیماری و تشخیص به موقع فقر آهن موجب می شود که عوارضی همچون کاهش ضریب هوشی در کودکان بروزمی کند.

به گفته رئیس انجمن تالاسمی مازندران؛ آغازبه موقع قطره آهن از زمانی که وزن شیرخوار دو برابر وزن موقع تولد می شود و تغذیه مناسب طبق دستورالعمل های بهداشتی برای کودکان لازم است.

کوثریان با تأکید بر اینکه فقر آهن در زنان باردار نیز موجب نارسی نوزاد می شود، افزود: چنانچه زنان بارداری که دچار کم خونی می شوند عوارضی همچون ریزش مو، شکنندگی ناخن ها، زخم های گوشه لب، خستگی، رنگ پریدگی و تنگی نفس در آن ها بیشتر دیده می شود.

وی یادآور شد: دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق به دلیل مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها، تنقلات، غذاهای آماده و مصرف کمتر پروتئین ها بیشتر مستعد کم خونی هستند./س

برچسب ها: کمبود ، آهن ، کم خونی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.