عادل عبدایمانی امروز در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل اظهار داشت: این میزان تولید در سال 72 حدود 27 هزار تن بوده است که در این سالها با اقبال کشاورزان و بهرهوری بیشتر تولید کلزا شاهد توسعه کشت این محصول در مناطق مختلف استان به ویژه منطقه مغان بودیم.
وی خاطرنشان کرد: محصول کلزا ویژگیهایی دارد که از جمله آن میتوان به تاثیرگذاری کشت این محصول در رعایت تناوب زراعی، تامین روغن گیاهی مورد نیاز، تامین کنجاله مورد نیاز برای خوراک دام و طیور، بهبود شرایط فیزیکی خاص و مدیریت عوامل خسارتزای غلات ریز دانه اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین در خصوص ارقام اصلاح شده و قابل کشت نیز یادآور شد: با وجود اینکه کلزا دراین زمانی نه چندان دور وارد ایران شده و تحقیقات روی آن انجام گرفته خوشبختانه با حمایت جهاد کشاورزی توسعه آن به شدت مدنظر قرار گرفته است.
عبدایمانی گفت: به لحاظ سازگاری بالایی که کشت این محصول با آب و هوای استان اردبیل و اقلیم و شرایط جوی و خاکی دارد پیشبینی میشود میزان تولید رو به افزایش باشد.
وی بیان داشت: در بین ارقام رقم اپرا، اوکاپی، زرفام و ساریگل، رقم هایولا 401 بهترین رقم بوده و بیش از 90 درصد در منطقه مغان کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: در کشور منابع تامین روغن گیاهی خوراکی، روغن پالم، کلزا، سویا، گلرنگ، پنبه، ذرت، آفتابگردان و کنجد وجود دارد.
عبدایمانی تصریح کرد: کلزا به دلیل داشتن کمترین درصد اسیدهای چرب اشباع شده نسبت به دیگر دانههای روغنی در تغذیه انسانها و سلامت آنها بسیار مفید و موثر است.
وی با بیان اینکه امسال پیشبینی میکنیم از سطح زراعی استان اردبیل بیش از 550 هزار تن کلزا برداشت کنیم، گفت: کار برداشت کلزا در مزارع گرمسیری استان ادامه دارد و تاکنون بیش از 45 هزار تن نیز برداشت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه ابراز داشت: 20 هزار و 550 هکتار از مزارع آبی و یکهزار و 440 هکتار مزارع دیم کشت کلزا انجام شده و عملکرد متوسط در هر هکتار در اراضی آبی 2.6 تن اعلام شده است/س.