تغيير نگاه به نفت، گاز و درآمدهاي حاصل و اختصاص سالانه 20 درصد از منابع صادرات اين محصولات به زيرساخت ها بدون ترديد پيشرفت كشور را شاهد خواهيم بود.

 طاهري كارشناس اقتصادي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: طي 100 سال گذشته وابستگي بودجه به نفت از ابتداي بهره برداري از اين صنعت مشكل اساسي اقتصاد كشور و البته در سالهاي گذشته سعي بر كاهش وابستگي به نفت در اولويت اول بوده است.
وي گفت: از نظر كارشناس اقتصادي اگرسالانه 5درصد ازوابستگي به نفت در بودجه تقليل پيدا مي كند با گذشت 10 سال ميزان وابستگي در بودجه به ميزان 50درصد كاهش مي يافت و اقتصاد بدون نفت زمينه رشد اقتصاد ملي و توسعه كشور رافراهم مي كرد.
وي به نقش تحريم ها اشاره كرد وگفت: مي توان تحريم هاي صورت گرفته ازسوي استكبار جهاني را به فرصت تبديل كرد تحريم ها زمينه ساز تغيير دربرنامه ها و كاهش صادرات نفت رابه دنبال دارند.
وي افزود: كشور ما درزمينه منابع انساني، طبيعي و ظرفيتهاي موجود در بخش معادن وصنايع غني است و مي توان از اين ظرفيت ها براي تامين بودجه استفاده كرد مادرشرايط ترانزيت كالا مي‌توانيم ازفضاي هوايي و زميني استفاده كنيم.
وي ادامه داد: بايد نگاه به نفت گاز و درآمدهاي حاصل از آن تغيير كند اگر سالانه 20 درصد منابع حاصل از صادرات نفت و گاز و فرآورده هاي نفتي را به زيرساخت ها اختصاص دهيم بدون ترديد پيشرفت كشور را شاهد خواهيم بود.
 همچنين ارائه تسهيلات از منابع صندوق توسعه ملي به بخش خصوصي و تعاوني به رقابتي شدن بازار و بازدهي مناسب اقتصادي كمك ميكند.
وي به قطع وابستگي هزينه هاي دولت به درآمدهاي نفت و گاز تا پايان برنامه اشاره كرد و گفت: اصلاح ساختار نظام بانكي، روزامدي و ارتقا كمي و كيفي بازارهاي پولي و مالي به بهبود اقتصاد كمك ميكند.
همچنين تحقق سياست هاي كلي اصل 44، سرمايه گذاري در استخراج نفت و گاز و بهره برداري صحيح ازمعادن مشترك با كشورهاي همسايه عاملي براي كاهش وابستگي مستقيم به نفت و افزايش سرمايه گذاري است.
طاهري در ادامه عنوان كرد: گسترش فعاليت هاي اقتصادي در مناطق مرزي و سواحل جنوبي و توجه به بازارهاي مرزي بايد در دستور كار دولت ها قرار گيرد و از ظرفيت هاي بازرگاني خارجي به خوبي استفاده كرد.
وي ادامه داد: دولت بايد تيم كارشناسي قوي درزمينه هاي رشد اقتصادي، عدم وابستگي به نفت، اصلاح الگوي مصرف و الگوي كار در كشور ايجاد كرد واقتصاد را به سمت دانش محوري سوق دهد.
وي گفت: اقتصاد كشور بايد از فضاي وابستگي به نفت جدا شود  و بدون ترديد رقابت پذيري در اقتصاد و افزايش سهم و توانمند سازي بخش هاي خصوصي و تعاوني و حضور قشرهاي مختلف مردم در صحنه اقتصادي به اين امر كمك ميكند.
وي در پايان به آماده سازي بنگاههاي داخلي و استفاده از سرمايه انساني اشاره كرد و گفت: شعار در عرصه اقتصاد بايد عملياتي شود تا وابستگي به نفت كاهش يابد.

برچسب ها: نفت ، گاز ، درآمدهای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار