به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در پهنه منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و در امتداد روستاهای بخش کجور شهرستان نوشهر، روستایی وجود دارد که از سال 83 تا کنون در آن سنگ می بارد.
روستای منجیر با بیش از 800 نفر جمعیت در فاصله 60 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر در پهنه منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و در امتداد روستاهای بخش کجور شهرستان نوشهر درست در دامنه برفی کیکوه قرار دارد و دارای شیب 60 درجه با جنس صخرهای با شرایط دلتایی و یو شکل است.
وقوع اولین زلزله در سال 83 و گسل شدن تختههای سنگی بالادست روستا باعث شد تا پس از آن فضای اضطراب در بین روستاییان حاکم شود چرا که با کمترین باران فصلی و برف اهالی این روستا باید در انتظار ریزش سنگ میماندند. وقوع زلزله در 13 آذر 87 مسئولین وقت را بر آن داشت تا همراه با خبرنگاران و دوربینهای عکاسی در این روستا حضور یابند.
بر اساس آمار رسمی ارائه شده، در آذرماه سال 87 بر اثر ریزش تخته سنگ های بزرگ در مناطق بالادست، ریزش سنگ های 40 تنی از کوه در روستای منجیر حدود ده میلیارد ریال به اهالی این روستا خسارت وارد کرد و علاوه بر تلف شدن ۷۰راس دام و تخریب صد در صدی ۳۰ واحد مسکونی، به شبکه های برق،آب و مخابرات و دکل صدا و سیما نیز خسارت جدی وارد شد.
از سال 83 براساس تکرار حوادث و وقوع 4 ریزش سراسری ظرف 7 سال گذشته، نظر بسیاری از کارشناسان مختلف را بر آن داشت تا این روستا به نقطه دیگری انتقال یابد، اما به علل مختلف و به رغم وعده های متفاوت از سوی 3 استاندار و 3 فرماندار وقت این موضوع به سرانجام مشخص و روشنی دست نیافت.
پس از آن با پیگیریهای صورت گرفته توسط دهیاری و اهالی روستای منجیر و همراهی مسئولان شهرستانی و استان، دو موضوع در دستور کار قرار گرفت. در مرحله نخست با اختصاص اعتبار 140 میلیون تومانی از سوی طاهایی استاندار مازندران، مطالعات زمین شناسی و مهار سنگ در بالادست روستا به اجرا درآمد و در گام دوم پیشنهاد شد تا این روستا در موقعیت جغرافیایی مناسبتری قرار گیرد.
پس از پیگیری با توافق انجام شده میان معاونت سازمان جنگلها و مراتع کشور،فرمانداری نوشهر، نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان و با حضور دهیار و اعضای شورای اسلامی منجیر مکانیابی جدید در منطقه جانزار کجور برای روستاییان منجیری میسر شد.
انتهاي پيام/