وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه های این وزارتخانه برای شاخص های توسعه فناوری اطلاعات در کشور، دستیابی به جایگاه 10 کشور برتر جهان در این حوزه و رسیدن به جایگاه کشورهای توسعه یافته در زمینه صادرات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.



به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه های این وزارتخانه برای شاخص های توسعه فناوری اطلاعات در کشور، دستیابی به جایگاه 10 کشور برتر جهان در این حوزه و رسیدن به جایگاه کشورهای توسعه یافته در زمینه صادرات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.

محمد حسن نامی در گفتگو با مهر، در تشریح برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رسیدن به اهداف مدنظر سند چشم انداز ایران 1404 اظهار داشت: یکی از برنامه های مدنظر ما در این بخش، نظارت بر توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات – فاوا- در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است تا میزان تکامل شکاف دیجیتالی در جهان را تعقیب کرده و از این حوزه عقب نمانیم.

وی با اشاره به وضعیت ایران در شاخص های توسعه فاوا گفت: توسعه فاوا شامل 3 زیرشاخص کاربری، دسترسی و مهارت است که در بین 193 کشور عضو سازمان ملل مورد ارزیابی قرار می گیرد؛ اگرچه در مقادیری از شاخص های توسعه فاوا در کشور به حجم قابل قبولی رسیدیم اما به طور قطع این بخش را باید توسعه بدهیم و ایران را جزو 10 کشور برتر جهان قرار دهیم؛ در ارزیابی انجام شده در شاخص های توسعه فاوا برای سالهای 2011 و 2012 کشور کره جنوبی در جهان اول و سوئد دوم است.

نامی با بیان اینکه برای توسعه در این بخش باید روی قیمتهای خدمات ارتباطی کار کنیم تصریح کرد: قیمت خدمات فاوا تاثیری قابل توجهی بر تقاضا و گسترش آن دارد و ما عقیده داریم با توسعه شبکه باید قیمتها هم کاهش پیدا کند؛ براین اساس تلاش کرده ایم و مقداری قیمتهای خدمات این بخش را کاهش داده ایم اما سعی خواهیم کرد که قیمتهای خدمات ارتباطی و مخابراتی را برای مردم مقرون به صرفه کنیم.

وی به مهر گفت: باید توجه داشت که در کشورهای دیگر در فاصله سالهای 2008 تا 2011 شاهد کاهش قیمت در حوزه ارتباطات نبوده ایم اما ما تلاش خواهیم کرد در کشور قیمتها را در این بخش کاهش دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صادرات کالاهای فاوا برای پیوستن به تجارت جهانی را از دیگر برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: در این بخش باید خودمان را به کشورهای توسعه یافته برسانیم که این هدف، نیاز به برنامه ریزی دو ساله دارد.

به گفته وی درآمد جهانی بخش مخابرات در سال 2011 حدود 15 تریلیون دلار و سرمایه گذاری در این بخش 244 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که 2 درصد از سرمایه های ثابت ناخالص –  GFCF- بوده و براین اساس سرمایه گذاری در زمینه زیرساختهای مخابراتی می تواند تاثیرات بسیاری مهمی در افزایش GDP و توسعه سایر بخش های صنعتی کشورها داشته باشد. البته باید توجه داشت که در چند سال گذشته درآمد تلفن های همراه، مهمترین منبع درآمد مخابراتی در دنیا بوده است.  

نامی بازار کشورهای در حال توسعه را مهمترین بازار سرمایه گذاری در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد و به مهر گفت: کشورهای هدف را برای ورود ایران به بازار این کشورها شناسایی کرده ایم و در این زمینه برنامه ریزی هایی در دست اقدام داریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.