به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، در این عملیات مرمتی پوشش استحفاظی بخش خارجی گنبد خانه ، مرمت شکافهای بدنه خارجی گنبد خانه ، اجرای دیوار محافظ بستر سنگی زیرپی در بخش خارجی گنبد خانه و مرمت بخش های سنگی در محل های مورد نیاز انجام شده است.
نصیری معاون میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت : این طرح به دست مرمت گران استان فارس اجرا شده و 485 میلیون ریال اعتبار هم به آن اختصاص داده شده است.
پژوهشگران قرن 19 مانند فرصت شیرازی ساخت قلعه دختر و کاخ اردشیر فیروزآباد را به اردشیر اول نسبت می دهند .
تحقیقات انجام گرفته نشان می دهد که این 2 بنا کاخ بوده اند که با به قدرت رسیدن اردشیر نقش های متفاوتی داشته اند و در یک زمان ساخته شده اند.
طرح عمارت اصلی روی قلعه دختر نشان می دهد که اقامتگاهی برای نگهبانان و مهمانان بوده و دارای اتاق های پذیرایی و تالار تخت و محل سکونت سلطنتی بوده که می توان این امر را ناشی از زندگی اولیه اردشیر که توأم با جنگ بوده دانست که وی محل اقامت خویش را به صورت بخشی از قلعه بنا کرده است.
قلعه دختر در آستانه دره تنگ آب و در نقطه ای که شیب زمین در آن یک دروازه طبیعی بوجود آورده قرار دارد و قرار گرفتن کاخ بر فراز دشت امکان نظارت برمسیر کف دره که به فیروز آباد منتهی می شود را فراهم آورده است .
آرایش هندسی بنا نشان می دهد که در زمان ساخت قلعه دختر، دانش ستاره شناسی در تعریف هندسه بنا کار برد داشته است .
بخش مهم کاخ شامل ایوان ، گنبد خانه ، دیوار دفاعی ، نمایانگر زبردستی خاص معماران در شیوه ساخت است.
ارتفاع کمربند دفاعی حدود 7 متر است .
کنگره های دفاعی کاخ با پله هایی به دالان های نگهبانی منتهی می شود و به فضاهای اسلحه خانه و سرباز خانه راه داشته است.
این بنای تاریخی در 12 اسفند 1315 به شماره 269 ثبت ملی شده است.
فیروز آباد در 120 کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد./س